Ce putem face cu sângele nostru? Salvăm vieți!

Știe cineva cât sânge circulă prin corpul nostru? Cam șase – șapte litri se învârt prin artere și vene, pentru a ne ține în viață, spun medicii.

Știți cât de generos este sistemul vascular al nostru cu propriul corp? Doi-trei litri de sânge puteau să se scurgă din trupul fiecăruia dintre cei care au luptat în războaie și cărora le-a fost ușor să  revină  pe câmpul de luptă după ce s-au vindecat. Organismul uman este cel mai mare erou! În 48 de ore, acesta regenera atunci  sângele din corpul ostașului rănit, dar neînvins, acum acest erou – organismul fiecăruia dintre noi,  ne ajută în continuare să îi sprijinim și pe ceilalți oameni.

 Cu sângele donat de cei care sunt astăzi din nou pregătiți de luptă, acum în bătălia civilă cu criza de sânge donat, provocată de  noul coronavirus, trebuie să ne concentrăm odată în plus pe ceea ce fac  oameni precum Adriana Dascălu Bulină de la Televiziunea Intermedia Suceava și prietenii ei.

A dona sânge acum, nu este complicat. Sunt doar niște reguli   care trebuie respectate.  Nu doare deloc,  iar simțământul de la sfârșit,  când te-ai putea gândi că plosca aceea cu 400 de mililitri de lichid roșu închis pe care o vezi cu coada ochiului și care provine din tine,  va salva o viață, două sau mai multe, nu are termen de comparație.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *