Ce se mai fură din hipermarketuri: bărbații vor baterii electrice puternice, fetele doresc haine faine

IPJ Suceava a informat că în cursul zilei de ieri, 7 iunie a.c., în marile magazine din municipiul reședință de județ s-au petrecut cel puțin două furturi. Un bărbat a fost prins pe cînd fura baterii electrice iar niște fete au vrut să facă rost de haine faine, fără a le plăti.

În ziua respectivă, pe la ora 08.40, polițiștii din cadrul Secției de poliție Burdujeni au fost sesizați să se deplaseze la Magazinul Brico Depot din municipiul Suceava deoarece agentul de pază a surprins o persoană de sex masculin care a sustras mai multe bunuri din incinta magazinului.

În urma cercetărilor a fost identificat Ș.S., un bărbat de 53 ani, din municipiul Suceava, care a sustras 4 seturi de baterii marca Energy de pe raft, le-a pus în borseta pe care o avea asupra sa, trecând de casele de marcat. Bunurile în cauză au fost recuperate și predate reprezentantului magazinului care a relatat ca magazinul nu se constituie parte civilă în procesul penal. S-a întocmit dosarul penal privind infracțiunea de „furt calificat”, prejudiciul fiind de 94.80 lei.

În aceeași zi, pe la ora 18.35, un dispecer de la firma de pază a Complexului Comercial Iulius Mall, a sesizat faptul că din incinta SC TERRA-NOVA două persoane au sustras mai multe bunuri.

În urma cercetărilor au fost identificate fete minore, care au fost surprinse de o angajată după casele de marcat, având asupra lor bunuri de îmbrăcăminte cu sistemele de siguranță rupte, motiv pentru care a solicitat personalul de pază.

Într-o cameră de probă pentru clienți de sex feminin au fost identificate mai multe sisteme de siguranță rupte aferente bunurilor aflate asupra celor două minore. Una dintre acestea are 16 ani și este din Gura Humorului. Prietena ei, de 15 ani este din comuna Păltinoasa. Ele au recunoscut verbal că au rupt etichetele cu scopul de a nu plăti obiectele de îmbrăcăminte pe care le-au țintit. Pentru cele două s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt”, prejudiciul fiind recuperat.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *