Cei 5 tineri morți în accidentul rutier de la Vadu Moldovei se întorceau de la o petrecere iar șoferul de 21 de ani a forțat, pe marcaj continuu, o curbă periculoasă

În urma primelor verificări efectuate de echipajele care s-au deplasat la locul groaznicului accident care s-a petrecut astă noapte pe DN2 – E85, în zona motelului Canay, s-a constatat că în ziua de 9.12.2018, ora 02.30, Clement-Narcis B., de 21 ani, din comuna Râșca, în timp ce conducea autoturismul Ford Focus pe DN 2 pe raza localității Vadu Moldovei, la km. 402+500, pe direcția Roman către Fălticeni, într-o curbă la dreapta, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu autotractorul (TIR) marca Volvo care tracta semiremorca cu nr. de înmatriculare 34-ROF-03, înmatriculate în Turcia, condusă de Murhan A., de 55 ani, cetățean turc, care circula din sensul opus.

În urma accidentului a rezultat decesul a cinci persoane, conducătorul auto și 4 pasageri în autoturismul Ford Focus, respectiv I. D. A. de 17 ani, G.I.B. de 17 ani, I.L.C. de 17 ani, toți trei din comuna Bogdănești și Ion M., de 18 ani, din comuna Râșca.

Conducătorul autotractorului nu a suferit leziuni în urma producerii accidentului. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului este conducătorul auto Clement-Narcis B.,  care a pătruns pe sensul opus de mers.

Sectorul de drum pe care s-a produs accidentul este în localitate, în curbă, câte o bandă de circulaţie pentru fiecare sens,  marcaj continuu, indicatoare rutiere cu semnificația ”Depășirea interzisă”, ”Curbă la dreapta”. Se pare că, cei cinci se întorceau de la o petrecere dintr-un local din comuna Vadu Moldovei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.