Cei care au asigurat ordinea la secțiile de votare, plătiți de primărie. Apel de la primarul Ion Lungu la precauție în lupta cu coronavirus dar și cu gripa de sezon

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că persoanele care au asigurat intrarea și ieșirea în condiții de siguranță a alegătorilor și a membrilor secțiilor de votare pe parcursul celor două zile ale procesului electoral de la sfârșitul săptămânii trecute vor fi plătiți. Cu câte 100 de lei pentru fiecare zi.

”Am trecut cu bine alegerile locale în ceea ce privește organizarea, mulțumesc directorilor de școli care ne-au sprijinit, funcționarilor din Primărie care s-au ocupat de organizarea alegerilor, pentru că nu au fost incidente deosebite. Primăria Suceava va plăti persoanele care au participat la alegeri în incinta unităților de învățământ și care s-au ocupat de luarea temperaturii, de asigurarea respectării normelor impuse în secțiile de votare. 76 de persoane, o sută de lei pe zi, 15.200 de lei vor fi plătiți de Primărie”, a declarat azi primarul Ion Lungu.

Separat de acest anunț. Ion Lungu a arătat că Colegiul Național ”Mihai Eminescu” va  rămâne închis până luni, din cauza cazurilor de Covid 19 confirmate.

”Suntem totuși pe un plafon de stabilitate, în jur de 1,2 la mie cazuri active de Covid 19. Fac un apel la cetățenii municipiului Suceava, să respectăm în continuare regulile de protecție împotriva coronavirusului, purtarea măștii, distanțarea, igiena personală. Vine și gripa de sezon care se suprapune cu Covid-ul și nu ne dorim să avem probleme mai multe. Să rămânem în continuare precauți!” este apelul primarului municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *