Actualitate

Cei patru tineri morți astă noapte la Dorna Candrenilor erau membri ai ansamblului ”Florile Bucovinei” din Rădăuți. Erau din Dornești, Rădăuți, Marginea și Frătăuții Vechi

Cei cinci tineri aflați în automobilul care s-a izbit astă noapte de un stâlp electric pe DN17, în interiorul comunei Dorna Candrenilor, din care patru au murit, făceau parte din Ansamblul Artistic „Florile Bucovinei” din Rădăuți. Ei se întorceau de la un festival folcloric desfășurat cu o zi înainte în Târnăveni, județul Mureș.

IPJ Suceava a oferit amănunte legate de cicumstanțele în care s-a petrecut teribilul accident:

La data de 21.08.2023, ora 03:35, Robert Mafteian, un tânăr în vârstă de 19 de ani din comuna Dornești, în timp ce conducea un autoturism AUDI prevăzut cu post de conducere pe partea dreaptă, circulând pe DN 17 din comuna Dorna Candrenilor, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, pe fondul oboselii la volan, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate. Alături de el în mașinâ mai erau patro persoane, două femei și doi bărbați.

În urma producerii accidentului a rezultat decesul conducătorului auto Robert Mafteian, a pasagerei stânga față – Ioana Tiperciuc de 19 ani din Rădăuți și a Mariei Balan, de 26 de ani, din Marginea,  pasageră pe bancheta din spate a autoturismului.

Alți doi ocupanți au autoturismului au fost găsiți în stare de inconștiență și au fost transportați la Spitalul Vatra Dornei. Din nefericire, aici un al patrulea rănit, Andrei Pintilescu, pasager pe locul din dreapta spate, a decedat. Cel de-al cincilea rănit a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde medicii l-au stabilizat.

Cadavrele ccelor patru decedați au fost transportate și depuse la morga Spitalului Municipal Vatra Dornei.

Cu ocazia cercetării la fața locului s-a stabilit faptul că pe partea carosabilă nu sunt urme de frânare, precum și faptul că ocupanții autoturismului nu purtau centurile de siguranță iar șoferul avea permis de conducere valabil.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând sa se stabilească toate circumstanțele producerii evenimentului rutier.

IPJ Suceava transmite condoleanțe familiilor îndoliate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *