Mopan Suceava
Editoriale

Cel mai căpos dintre căpoși

Românii sunt, hotărât lucru, cei mai căpoși din Europa, iar sucevenii sunt, s-a stabilit, cei mai căpoși din țară. Acest fapt poate fi probat doar întrebând la întâmplare pe oricare bucovinean dârz de pe stradă ori de pe rețeaua de socializare. Acesta va confirma și va spune că dintre toți, de fapt el este cel mai căpos. El le știe pe toate, este la curent cu strategiile secrete ale guvernului, ale primarului și mai ales cu conspirațiile mondiale conduse din umbră de alde Arafat, Gates, Soros, Biden (pentru acesta din urmă, i se pare comic să-l poreclească Bideu, cu zâmbet subînțeles).

Acest cel mai tare căpos, ca de altfel și ceilalți cei mai tari căpoși, care nu sunt deloc puțini, au descoperit internetul, de unde se informează cu sârg. Nu din articolele de presă, pentru că ziariștii sunt vânduți și fac, pentru câțiva lei, euro sau dolari, după caz,  jocurile celor mai sus pomeniți. Dânșii se informează reciproc și apelează doar  la sursele supreme, la care prostimea nu are acces.

Acum vine vorba despre covid și vaccinare. Cel mai tare căpos din acest colț al lumii vine cu dovada de netăgăduit: postează pe contul său o poză cu Iisus  și scrie alături: ”Am avut un vis cu Sfântul Fiu al Domnului.  Isus a spus: Nu există covid 19! Presa este gura șarpelui! Vor să vă țină în frică și să vă trimită vaccin mortal!”. Poate comenta cineva? Nicicum! Doar înghesuială la lăicuială  sub acest clar și concis mesaj.

Bun. Dar mai sunt căpoși și la București. Vor să-i cumpere pe antivacciniști cu suta de lei. Cam așa ar fi vrut, acum peste 30 de ani să cumpere bunăvoința maselor largi populare Ceaușescu: voi crește salariile cu o sută de lei! Răcnea el de la balcon și nimeni nu-l lua în seamă. Prilej numai bun acum pentru alte atitudini. De această dată venite și din partea celor care  s-au vaccinat pe degeaba, și ei căpoși. Legea să fie una pentru toți! Să se dea banul retroactiv!

Vorba evreului Meir, balabai pe un șantier din Israel, moșneag de peste 70 de ani, de loc de prin părțile noastre, acum un sfert de veac, care nu-i scotea din proști pe poalimii români  care ridicau acolo blocuri: Mare haloimăs la voi în țară! Și el trecuse prin nu știu câte războaie de-ale lor, iar de pe vârful clădirii în construcție, românașii vedeau cum, din când în când, ieșea fum din câte un colț al Tel Aviv-ului iar după aceea, două – trei săptămâni, salahorii arabi nu erau primiți la lucru.

Dar pentru a încheia în ton optimist, aducem aminte cuvintele lui Constantin Brâncuși, român sadea: “V-am lăsat săraci și prosti, vă găsesc și mai săraci și mai proști”. Cine știe? Poate cel mai tare căpos, care deține adevărul, îl va posta pe rețeaua de socializare de îndată.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *