Mopan Suceava
Politica

Cel mai important angajament a lui Gheorghe Șoldan: Patru parcuri industriale și locuri de muncă bine plătite, prin care să ne aducem tinerii înapoi acasă

Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Suceava, a declarant că cel mai important angajament pe care și-l asumă în calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Suceava este ca alături de echipa sa să dezvolte economia județului, având ca scop final aducerea acasă a sucevenilor plecați la muncă în străinătate și oprirea exodului tinerilor din județ.

Redăm comunicatul transmis de Gheorghe Șoldan:

„Credeți-mă că știu cât de greu este să lași în urmă familia, prietenii și locurile dragi în căutarea unui trai mai bun.

Avem printre cele mai mici salarii din România.

E o realitate, nu vreun slogan de campanie.

Salariul mediu în Suceava este mai mic decât în județele vecine Neamț, Bacău și Botoșani. Potrivit Institutului Național de Statistică, suntem pe ultimele locuri din România la salarii.

Trebuie să schimbăm acest lucru, iar schimbarea începe cu noi, cu 9 iunie 2024.

Alături de echipa mea, îmi propun să aduc la Consiliul Județean o echipă dedicată dezvoltării economice a județului și, implicit, creării de locuri de muncă bine plătite.

Planul nostru include crearea a patru parcuri industriale în zone strategice ale județului: municipiul Suceava, zona de munte Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, zona municipiului Fălticeni și zona Rădăuți – Siret.

Fiecare parc industrial va avea o suprafață de 10 – 20 de hectare, fiind dotat cu toate utilitățile necesare (apă, gaz, electricitate, canalizare) și infrastructura adecvată.

Vom oferi facilități fiscale și sprijin pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile între 200.000 și 2,5 milioane de euro pentru investitori.

De asemenea, Consiliul Județean Suceava va crea un departament de consultanță specializată pentru a fi alături de investitori în toate demersurile lor.

În Suceava există două parcuri industriale care, din păcate, nu funcționează la potențialul lor din cauza erorilor de planificare, de strategie, dacă vreți, ale actualei administrații.

Parcul industrial de lângă Aeroport, de aproximativ 14 hectare, acreditat de acum patru ani, încă așteaptă primul investitor anunțat cu mare tam-tam de atunci.

Probabil e încă pe drum!

Iar parcul industrial de la Siret, situat la doi kilometri de Vama Siret și întins pe circa 20 de hectare, a văzut investitori doar în comunicatele de presă ale administrației județene.

Administrarea unui parc industrial nu este deloc o sarcină simplă.

Succesul unui astfel de proiect depinde de diversitatea și calitatea serviciilor oferite, de tipul și calitatea chiriașilor atrași și de abilitatea de a-i păstra pe termen lung.

Nu mai este suficient, în 2024, să oferi doar chirii la terenuri la prețuri mici.

Este esențial să investim în clădiri moderne, sustenabile, să oferim soluții integrate de afaceri, să dezvoltăm strategii eficiente de marketing și promovare, să creăm rețele de colaborare și sprijin pentru companii.

Și, cel mai important, să avem INFRASTRUCTURĂ.

  • Importanța infrastructurii

Parcurile industriale vor avea o șansă reală doar după ce avem o infrastructură rutieră bine pusă la punct, deoarece prima problemă pe care o pun toți cei interesați să vină și să se dezvolte este posibilitatea transportului mărfii.

Dezvoltarea infrastructurii este esențială pentru atragerea investitorilor și pentru a putea vorbi de o creștere economică.

De altfel, o altă prioritate a mandatului meu va fi modernizarea infrastructurii și sprijinirea Guvernului PSD pentru realizarea cât mai rapidă a autostrăzii A7 Pașcani – Suceava – Siret și a celorlalte autostrăzi care vor conecta Suceava cu restul României.

  • Exemple de bune practici: Bihor și Maramureș

Pentru a înțelege mai bine cum putem realiza acest lucru, putem privi către județele Bihor și Maramureș.

În Bihor, parcurile industriale funcționale din Oradea, Salonta și Tileagd găzduiesc 122 de companii și au creat un număr total de 10.200 de locuri de muncă, atrăgând investiții de peste 580 de milioane de euro.

Aceste parcuri beneficiază de infrastructură de suport, incluzând rețele de străzi interioare, alimentare cu apă, gaze naturale, energie electrică și canalizare menajeră.

În județul Maramureș, în urmă cu aproximativ două luni s-a semnat contractul de finanțare pentru primul parc industrial din Baia Sprie.

Acest parc de specializare inteligentă va crea între 3.000 și 5.000 de locuri de muncă și va atrage investiții de peste 150 de milioane de euro.

Este primul dintr-o serie de șapte astfel de platforme planificate în județ, oferind viitorilor rezidenți acces la fonduri nerambursabile și facilități fiscale.

Zilele trecute a fost semnat contractul de finanțare pentru al doilea parc de specializare inteligentă din Șomcuta Mare, cu o valoare totală a proiectului de 6,66 milioane de euro.

La nivel național există 110 parcuri industriale, care beneficiază de facilități fiscale oferite de stat și se întind pe o suprafață totală de 3.466 de hectare.

Cele mai multe parcuri industriale sunt situate în Prahova (27), Cluj (24) și Brașov (18).

În zona București-Ilfov există 15 parcuri industriale autorizate.

Parcurile industriale sunt esențiale pentru revitalizarea economică a județului nostru.

Acestea vor crea locuri de muncă bine plătite, vor atrage investiții și vor aduce tinerii înapoi acasă.

Aceste parcuri vor aduce beneficii directe și indirecte și reprezintă baza unei economii sănătoase, capabilă să ofere sucevenilor oportunitățile pe care le merită.

Vom investi în infrastructură modernă, vom crea condiții atractive pentru investitori și vom asigura un mediu de afaceri stabil și predictibil.

Vom dezvolta parteneriate cu instituțiile de învățământ pentru a pregăti tinerii pentru locurile de muncă ale viitorului și vom susține inițiativele de dezvoltare sustenabilă.

Împreună, putem transforma Suceava într-un județ prosper, unde sucevenii plecați se pot întoarce acasă, iar tinerii vor alege să rămână pentru un viitor mai bun.

9 iunie – Ziua Schimbării!

#suceava #psd #gheorghesoldan

 

Comandat de PSD OJ Suceava,

Executat de Marketing @Cevaltceva,

𝐂𝐌𝐅 𝟐𝟏𝟐𝟒𝟎𝟎𝟎𝟐

 

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *