Cele mai frecvente boli de piele la câini și pisici. Ce sfaturi au veterinarii din Suceava?

Animalele de companie fac parte din familie, fiind considerate, de cele mai multe ori, un membru cu drepturi depline. De aceea, în momentul în care acestea se îmbolnăvesc, stăpânii lor sunt foarte îngrijorați, motiv pentru care caută cel mai bun medic veterinar din oraș sau din vecinătate.

Pentru cei care locuiesc în Suceava, cabinetul veterinar Nord Vet este una dintre cele mai bune și la îndemână soluții, deoarece medicii veterinarii ai acestei clinici nu numai că dețin numeroase specializări obținute în străinătate și au experiență, dar oferă grijă și compasiune pentru orice pacient, indiferent de rasă sau pedigree.

Cele mai frecvente boli de piele ale câinilor

Animalele pot avea o mulțime de boli asemănătoare oamenilor. În ceea ce privește bolile de piele, de exemplu, câinii care se scarpină excesiv, au mâncărimi, vor prezenta și niște umflături ale pielii, acestea fiind primele simptome care anunță că patrupezii suferă de o astfel de boală.

Printre cele mai frecvente boli de piele care pot apărea în cazul câinilor sunt:

  • dermatita – se întâlnește la 10% din cazurile câinilor care au boli de piele, principala cauză care determină apariția acesteia fiind alergiile la hrană, la produsele de îngrijire sau chiar la înțepăturile de insectă;
  • seboreea – această afecțiune poate avea cauze genetice, astfel că vindecarea acesteia va fi imposibilă, uneori ducând la apariția unor complicații, precum alergii sau dereglări hormonale;
  • alopecia sau căderea părului – deși este un proces normal la câini, în cazurile în care persistă sau apar porțiuni de piele fără blană, înseamnă că animalul se confruntă cu alopecie, care poate fi cauzată de stres, o hrănire necorespunzătoare sau chiar alte boli.
Boli de piele frecvent întâlnite la pisici

Câinii și pisicile sunt cele mai des întâlnite animale de companie, motiv pentru care bolile cu care se confruntă sunt destul de des analizate de medicii veterinari. Aceștia au putut observa, de exemplu, care sunt cele mai frecvente boli ale pielii întâlnite la pisici:

  • acneea – cauzele care duc la apariția acestei afecțiunii, care se situează de cele mai multe ori în zona bărbiei, sunt foarte multe, de la o îngrijire incorectă sau stres, până la reacții la unele medicamente sau chiar la vasele din care mănâncă pisica;
  • dermatita alergică – aceasta poate apărea ca răspuns la alimentație, produse de îngrijire sau chiar la mediu, fiind localizată în zona capului sau a gâtului;
  • infecții cutanate – cum ar fi foliculita, care poate apărea din cauza altor boli;
  • hiperplazia cozii – se manifestă prin pierderea părului de pe coadă și apariția unor leziuni sau cruste, cauzată de afecțiuni ale glandelor.

Medicii  veterinari din Suceava susțin că ar fi bine ca atunci când stăpânii observă comportamente suspicioase la animalele lor de companie să se prezinte la un cabinet veterinar Suceava, pentru a putea fi diagnosticată și tratată corect afecțiunea. Pentru a evita dezvoltarea unor astfel de afecțiuni, veterinarii recomandă să se ofere hrană adaptată rasei și nevoilor animalelor, iar produsele de îngrijire utilizate să fie speciale pentru animalul respectiv.   

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *