Warning: getimagesize(/home/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2018/11/putna-program.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Centenarul Marii Uniri la Putna. 28 noiembrie – 2 decembrie 2018

Primăria comunei Putna marchează așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri printr-o suită de acțiuni dintre cele mai deosebite.
Momente comemorative, serbări dar și inaugurarea și sfințirea unei importante investiții pentru comunitatea din Putna – sediul nou al grădiniței, sunt programate pentru zilele cuprinse între sărbătoarea Centenarului Unirii Bucovinei cu România – 28 noiembrie și Ziua Națională sărbătorită de toți românii pe 1 decembrie, atunci când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.
Vor fi și spectacole extraordinare pe care marea artistă Sofia Vicoveanca și cunoscuta interpretă Maria Gheorghiu le vor susține în primele două zile ale lunii decembrie.
Primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă a transmis că ”înaintașii noștri au înfăptuit Unirea. Trebuie să fim mândri că suntem români și să rămânem uniți întotdeauna!”
El a transmis invitația către toți cei care simt la fel de a veni la Putna, pentru a marca ”cel mai important moment din istoria românilor”.
La toate evenimentele cuprinse în programul pe care îl detaliem mai jos, intrarea este liberă, iar la spectacolele susținute de Sofia Vicoveanca și Maria Gheorghiu accesul se va face pe bază de invitație.

Redăm în cele ce urmează programul pregătit de Primăria și Consiliul Local al comunei Putna pentru toate cele cinci zile dedicate sărbătoririi CENTENARULUI MARII UNIRI LA PUTNA:

28 noiembrie 2018
– Ora 11 – depunere coroane de flori la Monumentul Eroilor din Putna
– Ora 12 – eveniment dedicat Unirii Bucovinei cu Țara, la Mănăstirea Putna
29 noiembrie 2018
– Ora 12 – Serbare dedicată Unirii Românilor, la Căminul Cultural Gura Putnei; invitat prof. univ. dr. Florin Pintescu
– Ora 12 – eveniment dedicat Unirii Bucovinei cu Țara, la Mănăstirea Putna

30 noiembrie 2018
– Ora 12 – Inaugurarea Grădiniței cu Program Normal din Putna; sfințirea grădiniței și a Școlii Gimnaziale Putna

1 decembrie 2018
– Ora 16 – Cântecele Unirii și aprinderea bradului de Crăciun, în centrul localității
– Ora 18 – concert susținut de artista Maria Gheorghiu, la Casa de Cultură Putna. În deschidere Ansamblul FIII PUTNEI va susține un spectacol
2 decembrie 2018
– Ora 18 – concert extraordinar Sofia Vicoveanca, la Casa de Cultură Putna. În deschidere, talentata artistă Alexandra Dan, fiică a Putnei, va susține un recital.

Galerie foto: Grădinița cu program normal Putna, Școala Putna

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.