Centrala pe peleți – sistem inovator de încălzire

Orice locuință are nevoie de un sistem de încălzire eficient, care să asigure confort termic pe durata sezonului rece. Combustibilul solid este preferat din mai multe motive, printre care prețul accesibil și eficiența de ardere. Tocmai de aceea, sistemele de încălzire care funcționează pe bază de combustibil solid sunt una dintre cele mai populare alegeri pentru locuințele care necesită încălzire și pentru proprietarii care doresc un consum cât mai avantajos.

Ce este un cazan pe peleți?

Cazanul pe peleți este una dintre soluțiile moderne de încălzire a unei locuințe sau a unui alt spațiu, ce funcționeaza pe bază de peleți. Peleții sunt un tip de combustibil solid, ce rezultă în urma prelucrării lemnului, prin uscarea și presarea rumegușului. Aceștia pot fi utilizați în sobe și șeminee, dar există și centrale care funcționează pe acest tip de combustibil.

Centralele pe peleți sunt o soluție de încălzire optimă din mai multe puncte de vedere: eficiență, preț peleți, putere calorică mai mare, sistem automatizat.

Care sunt motivele principale pentru a alege o centrală pe peleți?

Cazanele cu ardere pe peleți sunt utilizate de un număr tot mai mare de persoane din mai multe motive:

  • soluție ideală pentru locuințele care nu au acces la gaz – lipsa racordării la rețeaua de gaz înseamna imposibilitatea de a utiliza o centrală care funcționează pe baza acestui combustibil. Centralele pe peleți sunt alternativa cea mai eficientă pentru persoanele care locuiesc într-o zonă în care gazul nu este o resursă disponibilă;
  • randament de ardere sporit – acest sistem de încălzire asigură o eficiență mai mare din punct de vedere al confortului oferit, deoarece peleții sunt foarte uscați și favorizează arderea la temperaturi mari;
  • costuri mici – utilizarea unui cazan pe peleți implică costuri mai mici pe termen lung, întrucât investiția se amortizează în aproximativ trei sezoane. Peleții au un preț avantajos în comparație cu alte tipuri de combustibil. În plus, un sac peleți de 15 kilograme este echivalentul a 8 metri cubi de gaz natural;
  • sistem performant de funcționare – cazanul pe peleți funcționează în baza unui sistem automatizat, iar aprinderea și stingerea nu mai trebuie efectuate manual. Prin panoul de comandă se poate seta un program de ardere după care va funcționa cazanul. Funcțiile acestuia sunt ușor de accesat, fiind gestionate electronic;
  • combustibil ecologic – peleții sunt un combustibil a cărui ardere generează un nivel scăzut de emisii de carbon, ceea ce îi face să fie o resursă de încălzire prietenoasă cu mediul.

Acestea sunt principalele motive pentru care centralele pe peleți constituie o alegere inspirată atunci când vine vorba de alegerea unui sistem de încălzire pentru o locuință. La acestea se adaugă și modul simplu de întreținere, mobilitatea peleților și confortul prelungit.

Cazanul pe peleți este o investiție care se va amortiza în timp, fiind o alegere bună și pentru cei care caută să reducă costurile de încălzire pentru un spațiu. În plus, sacii de peleți au un preț avantajos și pot fi achiziționați cu o reducere substanțială dacă se alege varianta de a cumpăra un număr mai mare de saci.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *