Centrala termică de la Vatra Dornei nefuncțională fiindcă Guvernul PSD nu a alocat fondurile promise. Pentru deblocarea situației vor fi alocați bani din bugetul județean. Reacție dură a președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliul Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut astăzi o întâlnire cu primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș și cu reprezentanții firmei care a montat cazanele centralei ce va asigura căldura în Vatra Dornei. Speranța era ca până la începerea sezonului rece, dornenii racordați la sistemul public de încălzire sî beneficieze de acest serviciu. Acest lucru nu  s-a întâmplat iar Gheorghe Flutur a transmis un mesaj dur la adresa guvernului interimar PSD:

”Suntem, iată, la sfârșitul lunii octombrie și, din cauza iresponsabilului Guvern PSD care nici la această dată nu a alocat fondurile, 15 milioane de lei din Programul Termoficare, constructorul nu a primit banii pe care ar fi trebuit să-i primească încă din vară. Cum furnizorul de echipamente nu a primit banii, nu se pot începe probele în vederea punerii în funcțiune a cazanelor, cu toate că acestea sunt deja montate iar combustibilul este pregătit.

Câtă iresponsabilitate a acestui Guvern! Nici acum, în ultimele sale zile, Guvernului PSD-ist, care a dat bani la multe primării pesediste, nu s-a gândit la Vatra Dornei că nu are căldură, iar aici, în nordul țării, iarna vine mai repede cu o luna față de Videle.

De altfel, Guvernul PSD a blocat sistematic Vatra Dornei și întreaga zonă. Nici acum nu a dat Hotărârea de Guvern pentru a se duce gazul metan aici, asta în ciuda repetatelor declarații făcute de membrii Guvernului la trecerea lor prin Sucevița sau Fălticeni. Abia aștept să plece acest Guvern iresponsabil.

Mâine, în ședința de Consiliu Județean, vom vota alocarea unei sume pentru  a acoperi o parte din necesar, iar Primăria Vatra Dornei va veni și ea cu ultimele resurse de care mai dispune pentru a se putea porni căldura.

De asemenea, astăzi am trimis o adresă către cele 3 ministere care gestionează Programul Termoficare, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Mediului, în care am prezentat situația dramatică de la Vatra Dornei, și sper ca noul Guvern să fie instalat cât mai repede, pentru a debloca situația disperată de Vatra Dornei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *