Centre de evaluare Covid, mai multe paturi pentru pacienți covid în spitale, comunicat al DSP Suceava

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Olivia Ioan Vlad a transmis un comunicat  privind centrele de evaluare și numărul de paturi Covid în spitalele din județul Suceava

Ea a arătat că Direcția de Sănătate Publică Suceava monitorizează permanent și cu responsabilitate evoluția imbolnăvirilor COVID 19  și activitatea unităților sanitare din județul Suceava.

În scopul evitării producerii de aglomerație care ar îngreuna  activitatea în unitățile de primire urgențe ale spitalelor, funcționează centrele de evaluare, unde trebuie să se prezinte pacientii care au primit rezultat pozitiv la testul Covid. Aceste centre sunt :

  • Centrul de evaluare din incinta Spitalului Județean de Urgență Suceava
  • Centrul de evaluare din incinta Spitalului Municipal Rădăuți
  • Centrul de evaluare din incinta Spitalului Municipal Fălticeni
  • Centrul de evaluare din incinta Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc

Cele 4 centrele de evaluare din județ sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică, privind respectarea programului de funcționare, aprovizionarea cu medicamentele antivirale necesare și numărul pacienților evaluați.

Adresele și programul de funcționare al centrelor de evaluare se găsesc atât pe site-ul www.dspsv.ro cât și pe site-urile spitalelor.

In situația creșterii numărului de adresări pentru evaluare și tratament în centrele de evaluare, programul de funcționare va fi actualizat și popularizat .

Respectând Planul județean de reziliență, spitalele suport Covid19 din județ au obligația să crească numărul de paturi alocate cazurilor Covid19 în funcție de gradul de ocupare al acestora. Întrucat în ultima săptămână se sesizează o creștere a numărului de bolnavi Covid19 internați, spitalele au crescut numărul de paturi, ajung la următoarele cifre actuale:

– Spitalul Județean Suceava –  96 paturi

– Spitalul Municipal Rădăuți –  24 paturi

– Spitalul Municipal Fălticeni – 8 paturi

– Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc –15 paturi

– Spitalul Orășenesc Gura Humorului – 8 paturi

– Spitalul de Boli Cronice Siret – 8 paturi

Astăzi 21.07.2022, din totalul de 159 paturi Covid19, sunt disponibile 50 paturi, la nivelul județului.

”Directia de Sanatate Publica Suceava a dezvoltat o buna colaborare cu unitatile sanitare din judet , acumuland experienta celor doi ani si jumatate de pandemie si continua aceasta sustinuta colaborare in noul val de Covid19 care se prefigureaza, miza fiind viata si starea de sanatate a populatiei judetului.”, se mai arată în comunicatul transmis.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.