Centrele de evaluare pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor din cauza COVID-19 vor fi înființate, obiectiv al PSD, anunțat de deputatul social democrat sucevean Mirela Adomnicăi

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Elena Adomnicăi,  a anunțat că un obiectiv important al PSD prinde viață.  Este vorba despre centrele de evaluare pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor din cauza COVID-19.

”PSD a realizat un obiectiv important din planul de măsuri propuse de ministrul Sănătății Alexandru Rafila pentru combaterea pandemiei.

Aceste centre de evaluare au un rol esențial pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor, alături de creșterea capacității de testare prin includerea medicilor de familie și farmaciilor și de aprobarea antiviralelor pentru tratamentul timpuriu.

Este o schimbare de abordare, în care noul ministru al Sănătății pune un accent puternic pe prevenirea cazurilor grave, spre deosebire de predecesorii săi care nu au luat nicio măsură în acest sens, punând accentul doar pe restricții și sancțiuni.

Scopul principal vizat de ministrul Sănătății Alexandru Rafila prin înființarea acestor centre de evaluare este ca pacienții COVID să poată fi consultați și tratați în fazele incipiente ale infecției cu virusul SARS-CoV-2, astfel încât să se reducă riscul de spitalizare și deces din cauza COVID-19.

Persoanele care au fost testate pozitiv și prezintă simptome medii sau ușoare se pot adresa în mod direct centrelor de evaluare, fără a mai avea nevoie de trimitere de la medicul de familie.

În funcție de starea de sănătate fiecare pacient va primi o schemă de tratament adecvată și o prescripție cu medicamentele necesare ce vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis.

În baza Hotărârii de Guvern adoptate, finanțarea activității din centrele de evaluare se va face pe baza unor acte adiționale încheiate între casele de asigurări de sănătate și unitățile medicale în care se vor organiza aceste centre.

De asemenea, actul normativ asigură cadrul legal pentru emiterea de către prefecturi a deciziilor de înființare a centrelor de evaluare COVID la nivelul fiecărui județ.

Lista completă a acestora va fi disponibilă în scurt timp pe site-ul Ministerului Sănătății.”, a transmis deputatul social democrat suceveean, Mirela Elena Adomnicăi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.