Centru Național Olimpic de pregătire a juniorilor pentru handbal, la Suceava. Declarații de presă comune ale primarului Ion Lungu și a rectorului USV Valentin Popa

Rectorul Universității Ștefan ce Mare Suceava, profesorul universitar doctor Valentin Popa, fost ministru al Educației în guvernarea PSD  a acceptat invitația primarului Ion Lungu, candidat pentru un nou mandat la primăria Suceava din partea PNL la ultima conferință de presă a acestuia în calitate de primar al municipiului reședință de județ,  înainte de alegerile locale din 27 septembrie, pentru o declarație comună privind parteneriatul între Primărie și USV  vizând înființarea unui Centru Național Olimpic de pregătire a juniorilor  pentru handbal, la Suceava.

 Împreună, primarul  Ion Lungu și rectorul  Valentin Popa  au anunțat un proiect important pentru orașul Suceava, și pentru Universitatea ”Ștefan cel Mare”  care prevede înființarea unui Centru Național Olimpic de pregătire a juniorilor la Handbal la Suceava, la solicitarea Federației Române de Handbal.

”Suntem parteneri cu Universitatea, cu Liceul Sportiv, cu Școala Ion Creangă, cu Inspectoratul Școlar. În perioada următoare vom aproba în consiliul local acest protocol de colaborare, cu obligații de o parte și de alta. Este un lucru bun și pentru viitorul handbalului sucevean.  Echipa noastră de handbal a revenit în liga națională și îi felicit pentru acest succes. Am avut discuții cu domnul rector și cu cei din consiliul de administrație, ca în trei – patru ani să avem performanțe la handbal masculin la fel ca acum zece ani. Atunci, împreună cu rectorul Adrian Graur și cu decanul Petru Ghervan, am pus la cale un proiect de performanță al handbalului la Suceava și am avut un parcurs  de performanță al handbalului masculin la Suceava, ca un ceas elvețian. Trei ani mai târziu am jucat o finală de cupă europeană. Eu sper ca din nou, în trei-patru ani de zile să putem juca o finală de cupă europeană. Sunt convins că până atunci vom avea și o sală polivalentă la Suceava,

Este un nou început pentru handbalul masculin, Centrul Național Olimpic de pregătire a juniorilor, la Suceava. Vor veni copii din toată Moldova, vor face antrenament la Școala Ion Creangă, vor servi masa la Universitate, cel mai probabil. Primăria sprijină financiar acest proiect”, a declarat primarul Ion Lungu.

Rectorul USV, Valentin Popa a declarat că a aflat acum câteva luni de oportunitatea  oferită, Universitatea a susținut întreg sprijinul în fața președintelui Federației Române de Handbal, care a luat în calcul această posibilitate de a înființa acest Centru Național Olimpic la Suceava.

”Am primit scrisorile oficiale în urma cărora trebuie să ne pregătim pentru vizita comisiei din care vor face parte atât membri ai Comitetului Olimpic Român cât și din partea Federație Române de Handbal. Ei vor veni la Suceava pentru a evalua condițiile în care elevii pot să facă sport. Sunt convins că vom avea toate facilitățile în regulă, Universitatea va fi alături de Primărie, ca promotor și beneficiar al acestui proiect, cu responsabilitate pe măsură.

Universitatea va asigura baza sportivă, va permite accesul copiilor care vor fi înscriși în aceste grupe de pregătire, la complexul de natație și la cel de fizioterapie pentru refacere, vor putea lua masa în restaurantul studențesc,  vom asigura și resursa umană pentru  a-i pregăti. Sunt convins că va fi un Centru Național Olimpic de succes, avem foarte mulți copii cu real talent pentru handbal.

În următoarele luni vom pregăti dosarul de evaluare. În doi ani vom avea chiar două grupe de elevi care vor forma lotul de pregătire  olimpic pe regiune”,  a declarat rectorul USV, profesorul universitar doctor Valentin Popa, în conferința de presă  a primarului Ion Lungu, în debutul căreia a fost invitat pentru a puncta acest proiect important pentru dezvoltarea  activității sportive  în Suceava.  

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *