Centrul Medical de Radioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, funcțional din luna septembrie a.c.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Fluture a anunțat că în cursul zilei de azi a avut discuții și participat la o analiză privind investiția la Centrul Medical de Radioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

La întâlnirea care a avut loc la Consiliul Judeţean Suceava și la care a fost prezent și Vasile Rîmbu  managerul Spitalului iar  investitorul, S.C. RT Lotus Center S.R.L Cluj-Napoca, a prezentat un grafic detaliat privind realizarea lucrărilor. Astfel, construcția clădirii va fi finalizată în luna iunie, urmând ca după instalarea tuturor echipamentelor, Centrul sa fie funcțional în luna septembrie. Investitorul a precizat că au fost clarificate toate problemele de finanțare și deja au început să fie aduse la Suceava o serie de echipamente medicale și de imagistică.

”Vorbim aici de cele  mai moderne echipamente RT și CT.  Doar CT – ul de ultimă generație costă peste 4 milioane de Euro. Înființarea unui astfel de centru în Suceava, prin echipamente de înaltă precizie, va permite realizarea unui diagnostic precis şi timpuriu. Capacitatea Centrului va fi în prima etapă, la darea în funcțiune, de 700-1000 pacienți/an, fiecare pacient urmând 8 până la 24 cure pe tratament, activitatea desfășurându-se în două schimburi. Dezvoltarea Centrului este gândită ca din momentul în care se va ajunge la un grad de încărcare de 80% se va trece la etapa a II- a, astfel încât să poată deservi 2000 de pacienți. Preocuparea noastră este ca Spitalul Judeţean să aibă cât mai repede acest Centru”, a declarat președintele Consiliului Județean Gheorghe Fluture.

Centrul medical pentru radioterapie și diagnostic precoce se va adresa nu doar bolnavilor din județul Suceava, ci și pacienților din județele limitrofe și chiar vecinilor din Ucraina și Republica Moldova.

Consiliul Judeţean Suceava împreună cu Spitalul Judeţean de Urgență finanțează în acest an mai multe investiții deosebit de importante, cum ar fi realizarea a 4 blocuri operatorii, inclusiv pentru oncologie, un ambulatoriu modern de 4000 mp, pe 6 niveluri. ”Lucrăm la documentație pentru pasajul subteran care leagă spitalul nou de spitalul vechi. Trebuie să înceapă construcția blocului cu 30 apartamente pentru medici, și multe alte investiții curajoase, despre care am mai vorbit”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *