Centrul Multifuncțional ”Arta” din cartierul Ițcani, inaugurat astăzi. Sfințire, promisiuni pentru locuitorii cartierului dar și un frumos spectacol de teatru pentru copii, de ziua lor

Astăzi, 1 iunie, a fost inaugurat Centrul Multifuncțional ”Arta”, din cartierul Ițcani. Un sobor de preoți a oficiat slujba de sfințire a edificiului iar primarul Ion Lungu a Primarul Ion Lungu a fost gazda evenimentului, la care au participat oficialități locale, parlamentari, dar și locuitori ai cartierului, care au avut acum prilejul să vadă cum a renăscut vechiul cinematograf ”Arta”, lăsat în paragină timp de ani întregi și cum a fost transformat într-un centru multifunctional modern, cu sală de spectacole dar și cu birouri pentru servicii de asistență social, poliție locală, sală de lectură cu bibliotecă.

Deputatul Ioan Balan, prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, directorul Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Angela Zarojanu, Gabriel Cărăbuș, directorul Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera”, directorul Direcției pentru Cultură Alexandru Flandorfer, consilieri locali și județeni s-au numărat printre cei prezenți. Evenimentul a fost cu atât mai special cu cât în sala de spectacole, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret ”Luceafărul” din Iași au oferit copiilor un exceptional spectacol, cu piesa ”Albinuța”, dedicată lor, iar sala a fost arhiplină.

”Astăzi este o zi importantă pentru fiecare părinte și pentru fiecare copil, un prilej de a sărbători copilăria și de a aduce un zâmbet pe buzele celor mici. La mulți ani, copii! Bucurați-vă de această vârstă! Este o zi importantă și pentru suceveni, în special pentru cetățenii din cartierul Ițcani, unde astăzi am inaugurat Centrul Multifuncțional „Arta”. Pentru a marca această ocazie, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași au adus bucuria pe fețele invitaților de onoare ai zilei, interpretând piesa „Albinuța”.

Fostul cinematograf se degradase în timp, dar în urma renovării am reușit să oferim comunității o clădire frumoasă din punct de vedere arhitectural, dar, mai important, foarte utilă. În cadrul centrului am amenajat o sală polivalentă ce poate găzdui proiecții de film, spectacole sau conferințe. De asemenea, există spații pentru activități sociale și recreative, dar și spații pentru informarea și consilierea cetățenilor. Aici vor fi prezenți angajați de la Primărie, de la Direcția de Asistență Socială și de la Poliția Locală.

La mulți ani tuturor copiilor! Vă doresc sănătate, bucurii și multe realizări!

Doamne ajută!”, este mesajul transmis de primarul Ion Lungu, pe pagina sa de facebook.

Când a luat cuvântul, după slujba de sfințire a noii construcții, Ion Lungu a   adresat mulțumiri celor care au lucrat la proiect: arhitectul Radu Gorcea, care a fost și premiat la nivel național pentru acest proiect, precum și constructorilor – Casa Grup și Loial.

”Avem aici spații cu destinație culturală, educativă, de recreere, asistență socială. Domnișoara Diana Ștefan, de la cabinetul primarului,  va răspunde de relațiile cu publicul, va prelua problemele cetățenilor din cartier, pentru a fi rezolvate. Avem un punct stabil pentru Poliția Locală, o mică bibliotecă cu sală de studiu. Pe parcurs, vom putea extinde activitățile de aici, pe lângă cele prevăzute în cadrul proiectului.  

Sala de spectacole o inaugurăm cu un spectacol de teatru pentru copii.

Mulțumesc tuturor celor care au sprijinit acest proiect: consilierilor locali cu care, atunci când am avut proiecte serioase, europene, niciodată n-am avut probleme și mulțumesc la toate grupurile de consilieri; constructorilor, arhitectului, cetățenilor din cartierul Ițcani,  pentru răbdare.

A durat mulți ani până când s-a realizat acest centru, dar așa se lucrează cu fondurile europene. Sunt trei ani de când s-a început construcția care s-a finalizat în termen, avem acum o sală frumoasă, reprezentativă pentru cartierul Ițcani.

În acest cartier avem în lucru și grădinița din incinta Școlii Generale nr. 7, avem străzi intrate la modernizare, precum Dragomirna, Decebal, Vasile Lupu.

Mai sunt comentarii răutăcioase, cum că Ițcaniul este un cartier abandonat. Nu este așa, eu ca primar m-am îngrijit ca Ițcaniul să beneficieze de finanțare la fel ca toate celelalte cartiere ale orașului. Avem un proiect interesant, tot european, la fosta stație de pompe de la Dragomirna, pentru construirea unui centru de asistență socială”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *