Cenușăreasa, varianta de Rădăuți: un șofer băut, ascuns printre amicii de pe bancheta din spate, ca să scape de polițiști, prins după papucul uitat pe pedală

O gașcă de prieteni din Rădăuți, cinci la număr, care circulau puțin după miezul nopții cu mașina prin oraș, a fost oprită de polițiști pentru controlul declarațiilor pe proprie răspundere sau adeverință de angajat.

Ce a urmat, dacă nu ar fi ilegal, este cel puțin de cascadorii râsului.

Spre surprinderea polițiștilor, pe scaunul din dreapta se afla un pasager, pe bancheta din spate – 4 pasageri – două fete și doi băieți, iar la volanul mașinii nu se afla nimeni. Doar că în zona pedalei șoferului se afla un pantof.

Luați la verificat papucii, polițiștii au descoperit că unui dintre băieții din spate îi lipsea un pantof. Verificat precum Cenușăreasa în poveste, băiatului i s-a potrivit condurul și la mărime și la model cu cel existent în picior. Doar o mică problemă a stricat povestea, băiatul cu pricina mirosea bine de tot a alcool.

Iată și povestea, din nota polițiștilor:

La 29.1.1.2020, ora 01.05, echipajul din cadrul Poliției Rădăuți, care acționa pe linia identificării persoanelor care nu respectă prevederile Legii nr. 55/2020, pe raza mun. Rădăuți, a oprit pe strada Mihai Viteazul, autoturismul marca BMW, în care se aflau mai multe persoane.

În momentul în care polițiștii au ajuns la geamul șoferului pentru a-l legitima, pe scaunul șoferului nu se afla nicio persoană, dar în zona podului pedalier au identificat un pantof.

Pe scaunul pasagerului din dreapta față se afla un tânăr de 26 de ani din municipiul Rădăuți, iar pe bancheta spate se aflau o tânără de 33 de ani, un tânăr de 23 de ani, un altul de 33 de ani și o altă tânără de 23 de ani, toți din Rădăuți

Tânărului de 23 de ani îi lipsea un pantof., acesta fiind condus la sediul Poliției Rădăuți unde a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,71 mg/l alcool pur în sânge, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Cele cinci persoane nu aveau asupra lor declarații pe proprie răspundere sau adeverință de angajat care să le justifice prezența pe drumul public la acea oră.       

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *