Cercul vicios de la Permise auto. Un caz demn de inclus în universul absurdului kafkian

Relatăm încă o situație din categoria acelora absurde, care au fost provocate de șpăgarii din cadrul Serviciului de Permise Auto Suceava, acum în libertate și reintegrați la vechiul loc de muncă, care se împotrivesc scoaterii la vânzare a limuzinelor de lux cumpărate din șpăgile primite.

Un demers care altcumva s-ar fi rezolvat într-un fel normal, cel de obținere a permisului de conducere, s-a transformat într-un cerc vicios din care tânărul aspirant nu poate ieși.  

Prezentăm cazul real al unei tinere persoane care a dorit să intre pe bune, învățând și nu șpăguind pe unii ori pe alții, în posesia carnetului de conducător auto:   

S-a înscris la  școala de șoferi, cu fișă medicală, cazier, acte de identitate și a învățat acolo câteva dintre tainele șoferiei, pentru a merge mai departe pe drumul către permisul de conducere.  

După  terminarea școlii de șoferi,  cam într-o lună, a aflat că  este programată la examenul teoretic. Instructorul i-a spus să mai scoată un cazier pentru că nu se va putea programa la proba practică, deoarece până atunci primul cazier va expira.

A mers din nou la poliție pentru ridicarea celui de-a doilea cazier, iar după o așteptare de câteva ore la coadă, l-a obținut și pe acesta și a plecat în grabă către Mall, unde este sediul Serviciului de Permise Auto,   pentru a se înscrie la examenul teoretic.

Acolo, după alte ore de aștepta rândul la coadă,  i se spune ca nu va putea să își  facă programarea pentru proba practică, care se face on line în momentul în care candidatul este admis la proba teoretică,  deoarece pe 2 septembrie îi va expira cartea de identitate.

Dacă persoana care dorește carnetul de șofer va aștepta până în septembrie, când trebuie să își schimbe buletinul,  va fi programată abia anul viitor la examenul practic.

Dar până atunci s-ar putea să expire certificatul de la Școala de șoferi, care are valabilitate 1 an.

Și cu siguranță atunci va avea nevoie de alt cazier, etc. iar ciclul birocratic pornit,  s-ar putea repeta. Un caz demn să fie inclus în universul absurdului kafkian, cu care ne-am obișnuit de altfel, de ceva vreme.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *