CEREMONIE DE ABSOLVIRE ȘI AVANSARE ÎN GRADUL DE SERGENT MAJOR PENTRU 349 DE ABSOLVENȚI AI ȘCOLII MILITARE DE SUBOFIȚERI JANDARMI “PETRU RAREȘ” FĂLTICENI

Ieri, la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, s-a desfășurat ceremonia de absolvire și avansare în gradul de sergent major pentru cei 349 de absolvenți ai promoției octombrie 2017 – iulie 2018.
La eveniment au participat prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, deputatul Alexandru Rădulescu, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, împuternicit șef al inspectoratului de Poliție Județean, comisar șef Adrian Buga, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, col. Costică Ghiață, prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, col. Iulian Iacob, șeful Garnizoanei Suceava, col. Mugurel Anton, și alți invitați. Colonel Cezar Medvichi, împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române a dat onorul și a salutat noua generație de subofițeri jandarmi.

Comandantul școlii, colonel Ionel Postelnicu s-a adresat absolvenților urându-le o carieră de succes: “ A fi militar reprezintă o vocație, o datorie pe care o pot duce la bun sfârșit doar cei cu adevărat responsabili. Nu uitați să vă iubiți țara, să vă respectați părinții care sunt și vor fi întotdeauna lângă voi”.

Șeful de promoție, sg.maj. Marian Ciobanu a mulțumit familiilor și prietenilor, colegilor și celor care l-au îndrumat pe parcursul anului de școlarizare și i-a asigurat că “vom reprezenta cu onoare și cu demnitate uniforma de jandarm, precum și instituția care ne-a format”.

Prefectul Mirela Adomnicăi a remarcat că această promoție este specială deoarece absolvă școala de jandarmi în An Centenar, în care România împlinește 100 de ani de existență ca stat de drept, fiind și anul în care școala militară fălticeneană aniversează 10 ani de la înființare. “Onoare, datorie, și devotament, aceasta este deviza sub care se va desfășura, de acum înainte, viața dvs.”, a spus prefectul.

Un moment aparte a fost cel în care un tânăr absolvent a cerut-o în căsătorie, în fața tuturor, pe prietena sa, de asemenea proaspăt absolventă a școlii. A urmat defilarea absolvenților pe ritmurile Muzicii Militare ale Brigăzii 15 Mecanizate “Podul Înalt” Iași.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *