Mopan Suceava
Actualitate

Ceremonie de marcare a Drapelului de Luptă al ISU Suceava, pe platoul Cetății de Scaun în prezența lui Raed Arafat. Evenimente dedicate împlinirii a 100 de ani de la prima atestare a unei unități de pompieri militari suceveni

Sâmbătă, 18 mai 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava se va îmbrăca în haine de sărbătoare din două motive. Primul va consta în festivitatea de decorare a Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, iar al doilea este marcat de împlinirea a 100 de ani de la prima atestare a unei unități de pompieri militari suceveni.

Activitățile vor debuta la ora 10:00, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, fiind onorate de prezența Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a Generalului Dan-Paul Iamandi, inspector general al IGSU, a oficialităților județului Suceava și a altor personalități.

Cea de-a doua activitate se va desfășura la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în Aula Magna (corp A), începând cu ora 12:00.

Toți cei doritori să le fie aproape, sunt așteptați la ceas de sărbătoare, să se bucure alături de eroii salvatori și de aceste momente importante din viața pompierilor militari suceveni!

 „În semn de apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu dovedite în îndeplinirea misiunilor de apărare a vieţii, bunurilor şi mediului împotriva dezastrelor şi incendiilor, precum şi în implementarea măsurilor de protecţie civilă, la data de 13 septembrie 2023, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

În anul 2024, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la prima atestare a pompierilor militari suceveni, vom rememora devotamentul și curajul salvatorilor locali, care în acest răstimp s-au jertfit inclusiv pentru apărarea idealurilor de libertate, independență și unitate națională ale poporului român.

Chiar dacă prezența pompierilor pe aceste meleaguri este atestată încă din cele mai vechi timpuri, oficial și cu raportare doar la pompierii militari suceveni, regăsim Secţia de pompieri Fălticeni, al cărei „certificat de naştere” a fost semnat la data de 10 iunie 1924, unitate înființată cu cinci ani înainte ca Inspectoratul Pompierilor Militari să fie transformat în comandament de armă, la 2 august 1929”, transmite mr. Alin GĂLEATĂ, purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovna” Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *