Warning: getimagesize(/home9/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/09/desenam-patrimoniul-insertie.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home9/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1141

Cetatea de Scaun a Sucevei invită elevii la altfel de ore de şcoală, cu „Lecţia de 10”, „Să desenăm patrimoniul!” şi „Să descoperim istoria împreună. Te provoc să citești!”

Odată cu începerea noului an şcolar, specialiştii Muzeului Bucovinei aşteaptă elevii, şi nu numai,  la Cetatea de Scaun a Sucevei,  unde se continuă seria de proiecte de educaţie muzeală din categoria Ora de şcoală la muzeu.

Abordate într-o manieră interactivă, ludică și interdisciplinară, programele de educație muzeală cu care muzeul Bucovinei vine în întâmpinarea publicului, pe diferite categorii de vârstă, sunt concepute cu intenția de a oferi experiențe noi, memorabile, constituindu-se în attractive şi captivante instrumente de educație non-formală.  Participanții au şansa de a cunoaşte în alte moduri povestea Cetăţii de Scaun a Sucevei, prin intermediul unui contact direct cu locul în care istoria s-a întâmplat.

Proiectele educaţionale la care se pot înscrie participanţii sunt:

Lecția de 10

Începând cu această lună vor fi reluate lecțiile de istorie din cadrul proiectului de educație muzeală „Lecția de 10”, lecții în care participanţii pot afla informaţii inedite, altele decât cele din manualul şcolar, despre domnitori moldoveni, cetăți  medievale, ctitorii ștefaniene, dregătorii, arme medievale, personalități feminine din Moldova medievală, bătălii câștigate de armata Moldovei, țări suzerane Moldovei, toate cu scopul de a păşi în istoria medievală a Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Abordarea acestor subiecte se va face într-un mod interactiv, atractiv, ținând cont de particularitățile de vârstă ale copiilor, tocmai pentru a-i stimula pe elevi și a le trezi interesul pentru istorie. Lecțiile includ o vizită ghidată în cetate și aplicații practice.

Să descoperim istoria împreună. Te provoc să citești!

O altă activitate de educaţie muzeală dedicată elevilor dornici să aprofundeze cunoștințele de istorie este legată de lectură. Serviciul Cetatea de Scaun dispune de o minibibliotecă, cu cărți accesibile fiecărei categorii de vârstă. Activitatea intitulată „Să descoperim istoria împreună. Te provoc să citești!” este gândită ca un club de lectură și discuţii pe teme de istorie.

Să desenăm patrimoniul!

Prin proiectul educațional „Să desenăm patrimoniul!” destinat elevilor claselor I – IV, ne propunem familiarizarea copiilor cu obiectele de patrimoniu. Copiii vor primi informații despre obiectele expuse în cadrul expoziției permanente din cetate, apoi pe baza unui traseu-hartă vor căuta acele obiecte în cetate. La final copiii vor desena obiectele care le-au plăcut din cetate, desenele acestora rămânând expuse o perioadă la Casa Custodelui.

Activitățile se desfășoară pentru grupuri de copii, doar pe bază de programare, fie la numărul de telefon 0784 275644 (Serviciul Cetatea de Scaun) sau 0230 216439 interior 116 (Biroul Educație, Marketing și Comunicare).

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *