Mopan Suceava
Cultural

Cetatea de Scaun a Sucevei provoacă adolescenții la vizite de neuitat! ”Să descoperim istoria împreună. Te provoc să citim!” – un nou proiect de educație muzeală debutează în prima lună a primăverii

Reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei anunță un nou proiect de educație muzeală, adresat de această dată adolescenților, care debutează începând cu prima lună a primăverii, martie 2021, la Cetatea de Scaun a Sucevei.

”Dragi prieteni ai Cetății, dăm startul unui nou proiect educațional organizat de Serviciul Cetatea de Scaun din cadrul Muzeului Național al Bucovinei. Proiectul de educație muzeală Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim! se adresează adolescenților, scopul fiind acela de a completa atractivitatea vizitei la Cetatea de Scaun a Sucevei, creând o experiență interactivă, relaxantă dar și educativă. Tinerii care vizitează Cetatea de Scaun a Sucevei, singuri sau împreună cu familia sau prietenii, își doresc, în general, să se recreeze, învățarea nefiind scopul principal al vizitei”, transmit organizatorii, care au obișnuit deja publicul cu o multitudine de proiecte de educație muzeală care mai de care mai atractive, interactive, interesante, relaxante, educative, apreciate de participanți, după cum putem vedea din reacțiile și mesajele postate pe pagina de facebook a Cetății de Scaun a Sucevei: https://www.facebook.com/Cetatea-de-Scaun-a-Sucevei-Suceava-Princely-Fortress-1032885156892068.

”Prin activitățile surpriză din cadrul proiectului, ne propunem să facilităm, într-un mod relaxant, atractiv și incitant, contactul dintre tinerii vizitatori și istoria acestui monument, provocând publicul tânăr la o experiență inedită.

Așadar, ne adresăm tinerilor care doresc să își petreacă timpul liber la Cetatea de Scaun a Sucevei, dornici de provocări inedite, pe care îi invităm la Casa Custodelui, de unde își pot procura pliantul proiectului nostru, pliant ce conține un set de întrebări, la care vor găsi răspuns pe măsură ce vizitează încăperile Cetății. Truda acestora nu va rămâne nerăsplătită, astfel că vizita acestora nu va fi doar o experiență plăcută, ci și una memorabilă”, ne spune Paula Moroșanu, muzeograf la Cetatea de Scaun a Sucevei, care împreună cu frumoasa echipă de la serviciul Cetatea de Scaun a Sucevei, aduc, pe lângă multe informații, povești, jocuri, provocări, și multă bucurie în sufletele participanților.

 Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon: 0784 275644 sau la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *