Cetatea de Scaun a Sucevei stilizată, element de siguranță pe o pagină a noului pașaport românesc

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că, din această săptămână, au fost puse  în circulație noile pașapoarte simple electronice și simple temporare, care conțin elemente de siguranță aproape imposibil de identificat.

Printre aceste elemente cu identificare imposibilă se numără și o imagine a Cetății de Scaun a Sucevei, care va fi așezată ca element de siguranță pe una dintre paginile noului pașaport.

Fiecare dintre paginile noilor  paşapoarte conţine un desen stilizat al unui monument istoric sau al unui obiectiv turistic cunoscut din România, precum Delta Dunării, Lacul Roşu, Sfinxul, Arcul de Triumf, Cetatea Sucevei, Mănăstirea Bârsana, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, Mirel Toancă, directorul general al Direcţiei Generale de Paşapoarte. (sursa: Realitatea TV).

Reprezentanții Ministerului de Interne susțin că actele de călătorie, deja introduse în circulație, sunt printre cele mai sigure din lume,  noile documente de călătorie având  nu mai puțin de 65 de elemente de siguranță.

„Cu această nouă generaţie de paşapoarte facem un pas în viitor prin complexitatea elementelor de protecţie împotriva fraudării documentelor. Elementele de securitate implementate au la bază noile tehnologii în materie: desene stilizate, microtext, diferite tehnici de imprimare şi elemente optic variabile, precum şi unele realizate prin nanotehnologie. O parte a elementelor menţionate pot fi vizibile cu ochiul liber, în diferite spectre de lumină, inclusiv în infraroşu, dar sunt şi elemente care pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Mirel Toancă.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *