Warning: getimagesize(/home/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/07/2-afis-cetati-paula-2019.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură, ateliere istorico-didactice la Cetatea de Scaun a Sucevei, 29 iulie – 2 august 2019

Muzeul Bucovinei propune copiilor o nouă modalitate de petrecere a timpului liber. La Cetatea de Scaun a Sucevei, în Casa Custodelui şi la Foișorul cetăţii, în funcţie de vreme, se va organiza în perioada 29 iulie – 2 august 2019, atelierul „Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură”, sesiunea de vară.

Zilnic, în această perioadă, între orele 10:00 – 13:00, Cetatea de Scaun devine locul unde copiii pasionați de istorie, dar nu numai, vor lua parte la o serie de activități interactive, jocuri, diverse prezentări pe teme istorice, menite să le stârnească interesul și curiozitatea pentru perioada medievală. Activitatea principală a acestui atelier este realizarea din hârtie cartonată a unei cetăți. Folosind informațiile primite referitoare la istoria Cetății de Scaun, copiii pot simula chiar un atac asupra cetății construite de ei, cu oșteni și arme folosite în perioada medievală, realizate din hârtie.

Nici domnițele nu sunt uitate, așadar, copiii vor primi și noțiuni legate de evoluția bijuteriilor de-a lungul timpului, urmând ca apoi aceștia să realizeze diverse accesorii din pasta FIMO (șirag de mărgele, pandantive), pe care le vor colora.

Astfel, prin joc, copiii se vor familiariza cu noțiuni legate de arhitectura Cetății de Scaun a Sucevei, vor învăța despre armele folosite în perioada medievală, vor descoperi cum era să locuiești într-o cetate, precum și multe altele.

Înscrierile, în limita locurilor disponibile, se pot face la Muzeul Bucovinei sau la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun a Sucevei, prin completarea fişei de înscriere.
Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0784 275644 – Cetatea de Scaun a Sucevei sau 0230 216439 interior 116 – Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare, Muzeul Bucovinei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *