CFR Călători face reclamă pentru trenul de Putna. Garnitura cochetă cu inscripționările legate de Mănăstirea Putna și Ștefan cel Mare a fost retrasă din Bucovina, fiind folosită acum pe o rută secundară între București și Galați

CFR Călători a publicat pe pagina proprie de facebook un mesaj prin care lansează o invitație pentru vizitarea lăcașurilor  de cult din Bucovina, cu trenul. Principala destinație vizată este Putna.

”Bucovina este celebră în toată lumea pentru mănăstirile și bisericile ei.
Calea ferată Suceava – Putna conduce direct către unul dintre cel mai frumoase lăcașe pline de istorie din Țara de Nord – Mănăstirea Putna.
Peste câteva zile, la 3 septembrie 2020, se împlinesc 551 de ani de la sfințirea Mănăstirii Putna și vă invităm să călătoriți cu trenul spre această destinație” se arată în mesajul de promovare, însoțit de un clip video,  de pe pagina de facebook a CFR Călători.

În acest videoclip, trenul de Putna este prezentat așa cum arăta el acum doi ani, la redeschiderea curselor de călători de la Suceava la Putna, după 6 ani de întrerupere.  Din nefericire, garnitura CFR inaugurală, decorată cu autocolante reprezentând Mănăstirea Putna, pe voievodul Ștefan cel Mare și cu inscripția mare : ”S-a redeschis calea ferată Suceava – Putna”, nu mai este de multă vreme folosită pe acest traseu, locul ei fiind luat de o garnitură formată dintr-o locomotivă portocalie fabricată prin anii 80 și un vagon sau două puse în circulație cam tot în aceeași perioadă.

Cei care folosesc mai des serviciile CFR Călători au identificat garnitura inaugurală, cu tot cu autocolantele cu care Bucovina, Suceava și Putna  se mândreau acum doi ani ca fiind folosită pe o rută secundară între București și Galați.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other