Mopan Suceava
Evenimente

Cherestea, bușteni și lemn de foc confiscate de către polițiști, în urma controalelor în trafic și firme, la Fălticeni, Râșca, Bogdănești

În ultimele zile, polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos dar și modul de depozitare și comercializare. Au fost identificate mai multe transporturi neconforme, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantitățile de material lemnos transportate ilegal.

 Patrula de poliție din carul SPR 1 Vadu Moldovei, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat și oprit pe DC Prund Bogdănești o autoutilitara suspectă că ar transporta cherestea.

După declinarea calității și indicarea scopului pentru care a fost oprit, s-a stabilit faptul că  autoutilitara depistată era condusă de către un bărbat domiciliat în com. Râșca, sat Dumbrăveni, jud. Suceava. Fiindu-i solicitate documentele privind transportul de material lemnos, conducătorul auto nu a putut să prezinte niciun document specific de transport.

S-a procedat la verificarea transportului depistat prin interogarea bazei de date specifice, respectiv platforma Sumal 2.0, rezultând faptul că pentru data și ora identificării nu existau avize.

În urma inventarierii s-a stabilind existența cantității totale de 2,655 m3 cherestea tivită brad.

În aceste condiții s-a dispus sancționarea unității economice transportatoare conform art. 19 alin. 2 lit a) pct. 1 din Legea 171/2010, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010, s-a dispus confiscarea  fizică a cantității 2,655 m3 cherestea tivită brad, în valoare de 2.378 lei.

 *Patrula de poliție din carul SPR 1 Vadu Moldovei, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat și oprit peDN2 (E85) o autoutilitara suspectă că ar transporta cherestea.

După declinarea calității și indicarea scopului pentru care a fost oprit, s-a stabilit faptul că  autoutilitara depistată era condusă de către un bărbat, domiciliat în com. Boroaia, sat Moișa, jud. Suceava.

Fiindu-i solicitate documentele privind transportul de material lemnos, conducătorul auto nu a putut să prezinte niciun document specific de transport.

S-a procedat la verificarea transportului depistat prin interogarea bazei de date specifice, respectiv platforma Sumal 2.0, rezultând faptul că pentru data și ora identificării nu existau avize.

În urma inventarierii s-a stabilind existența cantității totale de 3,411 m3 cherestea tivită molid.

În aceste condiții s-a dispus sancționarea șoferului, conform art. 19 alin. 2 lit a) pct. 2 din Legea 171/2010, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010., confiscarea  fizică a cantității 3,411 m3 cherestea tivită molid, în valoare de 3.056 lei.

Materialul lemnos confiscat a fost preluat în custodie de către OS Dolhasca.

 *Având în vedere activitățile ce se desfășoară în cadrul acțiunii „Scutul Pădurii”, la nivelul Poliției municipiului Vatra Dornei, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Crucea, însoțiți de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Crucea au procedat la efectuarea unui control pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialelor lemnoase.

Cu ocazia controlului efectuat la depozitul aparținând unei societăți comercialee situată pe raza comunei Crucea, sat Chiril, au fost constatate diferențe între stocul scriptic înregistrat în aplicația SUMAL 2.0 și stocul faptic al materialului lemnos aflat în depozitul societății, respectiv deținerea în plus în stocul depozitului a cantității de 7,61 m3 lemn rotund rășinoase, sens în care s-a luat măsura sancționării societăţii conform art. 19, alin. 1, lit. a, din Legea 171/2010 modificată.

Ca măsură complementară, s-a dispus măsura confiscării cantității de 7,61 m3 lemn rotund rășinoase cu o valoare de 1.308 lei.

 *De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Fălticeni, au depistat pe strada Ana Ipătescu din mun. Fălticeni, o autoutilitară condusă de către un bărbat de 22 ani, din com. Mălini, care transporta material lemons compus din mai multe dimensiuni de scandura şi rigle, esență brad şi molid, fără să dețină documente de provenienţă, în urma inventarierii s-a stabilind existența cantității totale de 3,45 m3 cherestea rășinoase.

Polițiștii au dispus sancționarea șoferului, conform art. 19 alin. 2 lit a) pct. 1 din Legea 171/2010, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010, confiscarea fizică a cantității 3,45 m3 cherestea rășinoasă, în valoare de 3.000 lei.

Materialul lemnos confiscat a fost depozitat și preluat în custodie de către OS Dolhasca.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *