Cherestea din Suceava, transportată spre Portul Constanța, cu mijloace de transport neînmatriculate. O primă captură: 56 metri cubi, la Vadu Moldovei

Aseară, pe la ora 19.25, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, având la bază informații conform căreia unii operatori economici, pentru a transporta în mod repetat material lemnos cu același aviz folosesc numere de înmatriculare de la alte vehicule, au oprit pentru control ansamblul rutier format din autotractorul cu nr. de înmatriculare SV-17-RLN și semiremorca  cu nr. de înmatriculare SV-21-RLN, la intersecția dintre DJ 15C  cu DJ 155A, pe raza comunei Fântâna Mare, satul Praxia, ce se deplasa din direcția Bogdănești spre Vadu Moldovei, condus de un bărbat de 39 ani, din comuna Vadu Moldovei.

Polițiștii au constat că autotractorul MAN avea seria de șasiu corespunzătoare cu mențiunile din certificatul de înmatriculare. Însă, pentru semiremorca a fost prezentat certificatul de înmatriculare din care rezultă faptul că aceasta este marca REISCH. Întrucât pe părțile laterale ale prelatei semiremorcii apărea inscripția mărcii KOGEL, s-a procedat la verificarea seriei de șasiu a acesteia, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu corespundea cu cea din certificatul de înmatriculare înmânat de conducătorul auto pentru numerele de înmatriculare montate pe semiremorcă.

În urma controlului efectuat asupra semiremorcii, s-a constatat că aceasta era încărcată, conform avizului de însoțire, cu 56,19 mc cherestea tivită molid, emitent al avizului și punct de încărcare fiind SC Loremar SRL, depozit Râșca, cu destinația, SC Inter Timber SRL, Constanța – Port.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu nr. fals de înmatriculare”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *