Chestiunea piețelor agroalimentare dezbătută mâine la Palatul Administrativ de prefect cu primarii din județ

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan a convocat mâine, 8.11.2020, la ora 11:00, o şedință de lucru la Palatul Administrativ, cu primarii din județ care au în administrare piețe agroalimentare destinate comerțului de produse agricole, în vederea evaluării situației concrete din fiecare UAT.

Au fost invitați și reprezentanții DSVA, DSP și ai CJ Suceava, în vederea analizării situației punctuale și adoptării de măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni.

În acest sens, prefectul județului a transmis o circulară unităților administrativ teritoriale din județ care au organizate piețe agroalimentare, prin care a solicitat următoarea analiză:

  1. Acolo unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții să se organizeze urgent pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).
  2. Acolo unde nu se pot deschide, să se scoată mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, dar să se restricționeze accesul auto în spațiile respective
  3. Acolo unde nu există nici această posibilitate să se organizeze piețe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.