Chilia unei maici de la mănăstirea Orata – Fundu Moldovei, distrusă de un incendiu pornit de la o candelă aprinsă

Vineri după amiază, pe la ora 16.00, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la o chilie de la mănăstirea Orata, din comuna Fundu Moldovei.

Echipa operativă care a ajuns la fața locului, a constatat că în jurul orei 15.30 a izbucnit un incendiu la ultima cameră situată pe latura de sud a mansardei clădirii în care locuiește personalul mănăstirii Adormirea Maicii Domnului, din satul Orata, comuna Fundu Moldovei. Incendiul care s-a manifestat prin foc mocnit a fost stins la scurt timp de către maici ajutate de alți voluntari din zonă, până la sosirea pompierilor.

După ce incendiul a fost stins, s-a constatat că au ars elemente de mobilier, haine precum și cartea de identitate aparținând  maicii care locuia în chilie, s-au degradat pereții din interiorul camerei și pardoseala. În camera respectivă nu se aflau persoane în momentul izbucnirii incendiului și nu au rezultat victime.

Pagubele materiale au fost estimate de maica stareță la suma de 4000 de lei, clădirea și bunurile fiind asigurate împotriva distrugerilor și calamităților.

Sursa probabilă a incendiului a fost stabilită de către pompieri ca fiind flacăra provenită de la o candelă lăsată nesupravegheată de călugărița care locuia în acea cameră.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *