Cinci curse aeriene care trebuiau să aterizeze ieri pe aeroporturile din Iași și Bacău au fost redirecționate spre Aeroportul Suceava

În cursul zilei de ieri, 9 decembrie a.c., un număr de patru curse aeriene care trebuiau să aterizeze pe aeroporturile din Iași și Bacău, au fost rerutate către aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava. Aeroportul ne-a transmis o situație a zborurilor care au fost deviate spe Suceava, pentru că nu s-a putut ateriza la Iași și Bacău, din cauza ceții.
Este vorba despre următoarele zboruri:
9.12.18 – Wizz Air – Eindhoven-Suceava-Catania – rerutată de la Iași; 9.12.18 – Wizz Air – Larnaca-Suceava-Iași – rerutată de la Iași; 9.12.18 – BLUE AIR – Roma Fiumicino-Suceava-Munchen – rerutată de la Bacău și 9.12.18 – BLUE AIR – Bergamo Lime-Suceava-Iași – rerutată de la Iași.
În data de 4.12.18 a mai fost o cursă TAROM – Otopeni-Suceava-Otopeni – rerutată de la Iași.
Pentru că în a doua parte a lunii trecute au fost situații în care, din cauza aceluiași fenomen: ceața foarte densă, nu s-a putut ateriza ori decola pe și de pe Aeroportul Suceava, le amintim și pe acestea: 20/21.11.18 – TAROM – Otopeni – Suceava – Otopeni – deviată la Iași; 23.11.18 – Wizz Air Luton – Suceava – Luton – deviată la Iași; 23.11.18 – Wizz Air Bergamo – Suceava Bergamo – deviată la Iași; 24.11.18 – Wizz Air – Bologna – Suceava – Bologna – deviata la Iasi; 24.11.18 – Wizz Air – Luton – Suceava – Luton – deviată la Iași; 24.11.18 – TAROM – Otopeni – Suceava – deviată la Iași; 25.11.18 – Wizz Air – Bergamo-Suceava-Bergamo – deviată la Iași; 25.11.18 – TAROM – Otopeni-Suceava-Otopeni – deviată la Iași; 25.11.18 – Wizz Air – Roma-Suceava-Roma – deviată la Iași; 25.11.18 – TAROM – Otopeni-Suceava-Otopeni – deviată la Iași.
Se poate constata ușor că cele trei aeroporturi internaționale din această parte a țării sunt interconectate. Când nu este posibillă aterizarea ori decolarea aeronavelor din cauza condițiilor meteo neprielnice, care pun în pericol siguranța zborurilor și implicita a pasagerilor și a echipajelor, se iau în mod curent astfel de decizii. Astfel încât, supărările unor suceveni de acum trei săptămâni, nervoși că nu a aterizat avionul ori nu a decolat, nu sunt justificate. Nu timpul pierdut în terminale este cel mai important ci viețile pasagerilor și echipajelor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.