CINCI FAMILII DIN SLATINA ȘI BROȘTENI, CU CASELE AFECTATE DE INUNDAȚII, VOR PRIMI CÂTE 5000 LEI DE LA GUVERN

Cinci familii din Slatina și Broșteni cu casele afectate de inundații vor beneficia de un ajutor financiar, din partea Guvernului, în valoare totală de 25.000 lei (5000 lei de fiecare).
Banii vor fi acordați conform HG nr. 480, din 5 iulie 2018, privind “acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţiile din perioada iunie-iulie 2018”.
Conform raportului privind valorile estimative ale pagubelor în infrastructură, raport înaintat de comisiile numite prin ordin de prefectul Mirela Adomnicăi, în județul Suceava au fost afectate 8 case aparținând unor familii din Slatina, Broșteni, Mănăstirea Humorului și Ostra.
În urma anchetelor sociale realizate la fața locului de reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava-AJPIS, s-a constatat că 5 din cele 8 familii cu casele afectate – 4 familii din Slatina și una din Broșteni – au locuințele avariate și se află în risc de excluziune socială.
Raportul realizat de AJPIS în urma anchetelor sociale a fost înaintat către ministerul Muncii și Justiției Sociale care va aloca, prin AJPIS Suceava, 25.000 lei pentru ajutorarea celor 5 familii.
Potrivit Direcției Agricole Suceava, valoarea pagubelor produse culturilor agricole, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase din lunile iunie-iulie 2018, este de 136.300 lei. A fost afectată o suprafață de 1280 ha, cele mai mari pagube fiind la culturile de porumb, grâu și secară se mai menționează în comunicatul Biroului de presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.