Mopan Suceava
Actualitate

Cinci hoți din Voitinel, trimiși în arest după ce au fost prinși furând fier vechi dintr-o fermă din Horodnic, provocând stricăciuni de peste 10.000 de lei

Joi după amiază, pe la ora 15.00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a obținut o informație cu privire la faptul că la o fermă de pe raza comunei Horodnic de Jos, s-au deplasat mai multe persoane de etnie rromă pentru a sustrage fier vechi.

Lucrătorii de poliție s-au deplasat către locația indicată: extravilanul comunei Horodnic de Jos, în zona „Brădet”.

Aceștia au observat la o distanță de aproximativ 200 metri, față de fermă, pe un teren agricol,  două căruțe care se deplasau din direcția fermei către comuna Gălănești. La vederea echipajului de poliție, cei aflați în căruțe au luat la bici caii, încercând să scape cu fuga.  

Fiind opriți în cele din urmă, polițiștii au identificat într-un  atelaj un bărbat iar în coșul acestuia, o încărcătură însemnată de materiale feroase.

 S-a stabilit că numele acestuia este Oancea Mihai-Ilie din comuna Voitinel.

La o distanță de circa 100 metri, a fost oprită și cealaltă căruță, în care se aflau Marcu Constantin-Ilie, Marcu Vasile-Florin, Begean Sergiu-Ionuț și Marcu Florin-Decebal, toți din comuna Voitinel.

În urma verificărilor întreprinse în zonă, s-a stabilit că la data de 05.05.2022, în intervalul orar 12.00-15.00, cei cinci indivizi au pătruns prin efracție în curtea fermei SC MAREST SRL situată în comuna Horodnic de Jos, distrugând o parte din gardul îmrejmuitor,  iar din interior au sustras 6 bucăți subansamblu metalic tip ancoră pentru ferme metalice, cu o lungime de 5 metri, 15 profile metalice tip plat band și 6 flașe metalice pereche de prindere.

Acestea au fost recuperate din atelajul hipo care aparține numitului Oancea Mihai-Ilie, (1029 kg materiale feroase), și au fost restituite persoanei proprietarului.

Acesta a menționat că în afara prejudiciului recuperat, cei cinci hoți din Voitinel au mai produs un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Prin ordonanțele organelor de cercetare penală a poliției judiciare din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea din data de 05.05.2022, s-a dispus reținerea suspecților Oancea Mihai-Ilie, Marcu Vasile-Florin, Marcu Constantin-Ilie, Begean Sergiu-Ionuț și Marcu Florin-Decebal, pe o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind escortați și introduși în CRAP Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *