Cinci indivizi din Suceava, trimiși în judecată în stare de arest, după ce au sechestrat o fată pe care au obligat-o să declare că ar fi furat bani și bijuterii, pentru a-i scoate din culpă

Cinci indivizi domiciliați în  aria de responsabilitate a Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au fost trimiți în judecată astăzi, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, și șantaj.

Comunicatul de presă publicat de Parchet este, ca de obicei, unul care protejează în primul rând pe procurorii care instumentează cauza, mai apoi pe  prezumtivii infractori, și, la urmă, dacă este cazul, și pe victimă.

 

Nedorind să influențăm desfăsurare anchetei și bizuindu-ne pe profesionalimul anchetatorilor, transcriem  comunicatul de presă al procurorilor suceveni care cuprinde inclusiv precizarea că, în ace moment toți indivizii enumerați mai jos cu inițiale, beneficiază de prezumția de nevinovăție, ei fiind judecați în stare de arest.

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

B.C. – pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 Cod penal şi şantaj, prev. de art. 207, alin. 1 şi 3 Cod penal, fiecare cu aplic. art.77, lit. a) Cod penal şi ambele cu aplic. art.38 alin.1 Cop penal,

B.E.F. – pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 Cod penal şi şantaj, prev. de art. 207, alin. 1 şi 3 Cod penal, fiecare cu aplic. art.77 lit. a) Cod penal şi ambele cu aplic. art.38 alin.1 Cop penal,

B.I. – pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 Cod penal şi şantaj, prev. de art. 207 alin. 1 şi 3 Cod penal, fiecare cu aplic. art. 77 lit. a) Cod penal şi ambele cu aplic. art.38 alin.1 Cop penal,

B.R. – pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, prev. de art. 207 alin. 1 şi 3 Cod penal, cu aplic. art.77 lit. a) Cod penal, și

C.V.I. – pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 Cod penal şi şantaj, prev. de art. 207, alin. 1 şi 3 Cod penal, fiecare cu aplic. art.77 lit. a) Cod penal şi ambele cu aplic. art.38 alin.1 Cop penal.

 

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

 

La data de 10.10.2019, în intervalul orar 09:00-12:00, inculpații B.C., B.E.F., B.I. şi C.V.I. au lipsit-o de libertate în mod ilegal pe persoana vătămată S.A., timp în care au constrâns-o pe aceasta, prin exercitarea de acte de violență fizică și amenințări, să recunoască faptul că, în timp ce a fost angajată în calitate de bonă la familia inculpaților B.C. și B.E.F. şi la inculpatul B.R., ar fi sustras sume de bani şi bijuterii, cu scopul de a o determina să le restituie aceste bunuri, faptele de constrângere fiind exercitate şi de inculpatul B.R..

Din modul şi împrejurările în care au fost săvârşite faptele, rezultă faptul că inculpații au acţionat cu intenţie directă, prevăzând rezultatul socialmente periculos al faptelor şi urmărind producerea acestuia prin săvârşirea faptelor.

 

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *