Mopan Suceava
Actualitate

Cinci indivizi reținuți pentru amenințare și distrugere, după un scandal monstru în cătunul de romi din Șcheia

La data de 09.06.2022, ora 17.00, polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că mai multe persoane au pătruns fără drept în curtea acesteia, au distrus două geamuri de la locuință și i-au adresat ameninţări cu acte de violenţă.

La fața locului s-au deplasat echipajele de poliție din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, stabilind faptul că la data de 09.06.2022, în jurul orelor 16.30, în timp ce partea vătămată se afla la domiciliu, s-a prezentat fostul său concubin însoțit de alți patru bărbați, au intrat fără drept în curtea locuinţei având asupra lor obiecte contondente, au distrus 2 geamuri de sticlă tip termopan ale locuintei si i-au adresat ameninţări cu acte de violenţă femeii.

Întrucât unul dintre bărbații implicați a avut anterior o relaţie de concubinaj cu partea vătămată, a fost întocmit și aplicat și formularul de evaluare a riscului din care a reieşit existenţa unui risc iminent însă femeia s-a opus emiterii unui ordin provizoriu de protecţie, după ce a luat la cunoştinţă de riscurile la care se expune. Acesteia i-a fost pusă la dispoziţie o cerere prin care să se adreseze instanţei în vederea emiterii unui ordin de protecţie, în situația în care va dori acest lucru.

În cursul zilei de 11.06.2022, după efectuarea cercetărilor și completarea materialului probator, polițiștii i-au identificat pe toți participanții la agresiune, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei cinci indivizi cu vârste cuprinse între 17 și 42 de ani, sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de ,,violare de domiciliu” , ,,distrugere,” și ,,amenințare” sub diverse forme ale participației penale.

Cei cinci suspecți au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Șcheia, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, urmând a se dispune procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *