Cinci migranți din Bangladesh, intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii rădăuțeni într-un autocar Tarsin, care pleca spre București

 La data de 18.11.2021, orele 06:45, echipajul de siguranță publică din cadrul Biroului de ordine publică Rădăuți, efectuând activități pe linia respectării reglementărilor Legii 55/2020 și verificări ale transportatorilor de persoane, au oprit pentru control pe Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți un autocar proprietatea firmei SC Tarsin SRL, aflat în cursa Rădăuți – București, condus de un bărbat de 51 de ani din Volovăț.

Procedând la verificarea habitaclul autocarului și a persoanelor îmbarcate pentru călătorie, au fost identificate cinci persoane de sex masculin care la solicitarea lucrătorilor de poliție de a se legitima, au declarat în limba engleză că sunt din Bangladesh și că nu dețin acte de identitate. Cei cinci aveau achiziționate din autogara Tarsin Rădăuți bilete de călătorie cu destinația București.   

S-a procedat la efectuarea controlului corporal și conducerea acestora  la sediul poliției în vederea stabilirii identității persoanelor. Unul dintre bărbați era vorbitor de limbă engleză iar din discuțiile purtate cu acesta, a reieșit faptul că persoanele care îl însoțesc îi sunt concetățeni, cuârste cuprinse între 27 și 33 ani.         

Cei cinci migranți din Bangladesh  au fost predați Sectorului de Poliție de Frontieră Rădăuți respectiv Oficiului Român pentru Imigrări pentru efectuarea verificărilor și procedurilor specifice.

Se va informa în scris direcția de Sănătate publică Suceava pentru a face demersuri în vederea carantinării celor cinci cetățeni străini.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *