Cinci ore s-au luptat pompierii cu flăcările care au cuprins o gospodărie din Mănăstirea Humorului. Foto ISU Suceava

Pompierii militari suceveni din cadrul subunităților Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, au intervenit, ieri, 09.02.2020, la ora 15:10, cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Mănăstirea Humorului.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul casei de locuit și la două anexe gospodărești, cu pericol de propagare la întreaga proprietate și la gospodăria învecinată. Dezvoltarea incendiului a fost favorizată de construcțiile majoritare din lemn și de dispunerea lor sub formă de corp comun.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:00.

Au ars depozitul de furaje și acoperișul adăpostului de animale pe aproximativ 200 mp, un atelier și acoperișul casei de locuit pe aproximativ 300 mp, așa cum am amintit, toate clădirile corp comun, construite majoritar din lemn. Au mai ars circa 10 tone de furaje și s-au degradat plafonul și parterul locuinței, o magazie de cereale pe 50 mp, o moară de cereale, elemente de tâmplărie, obiecte de mobilier, diferite unelte și alte bunuri din gospodărie.

Incendiul a izbucnit din adăpostul de animale, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul locuinței, o casă bătrânească din aceeași proprietate, alte anexe gospodărești, precum și gospodăria învecinată, cu bunurile aferente, transmite slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *