Cine ne apără de câini, cu sau fără stăpân? Femeie, cu un copil de trei ani alături, atacată de un câine în comuna Ciprian Porumbescu

Câinii, cu sau fără stăpân, fac victime și în mediul rural, nu doar în spațiile dintre blocuri din orașe, unde sunt atât de îndrăgiți de reprezentații asociațiilor neguvernamentale, care depun eforturi consecvente pentru a le proteja viața, prin campanii susținute împotriva celor care ”nu iubesc animalele” dar cărora le solicită concomitent, cu abstracte zâmbete  seducătoare, să contribuie pentru a menține în viață animalele din adăposturi, care trăiesc în condiții ”inumane”.

Un sistem bine pus la punct pentru a ține sub control animalele ”comunitare”, nu există. Zilnic, la UPU Suceava vin zeci de suceveni mușcați de câinii comunitari. Încasează dureroasa injecție anti-rabie și se întorc acasă, la treburile lor, neavând timp să se ia la trântă cu sensibilele promotoare ale protecției animalelor, cu patru sau mai multe lăbuțe.   

În mediul rural sau la periferii, câinii au și mai multe atribuții. Cei comunitari nu mai permit intrarea pe ulițe, cei cu stăpân știu că trebuie să își apere teritoriul, chiar cu prețul morții. Cum să reacționeze în fața acestor, altcumva simpatice canide, un bărbat mai puțin înzestrat cu mușchi ori cu spirit războinic după o zi lungă de muncă, ce arme i se oferă unei femei timorate deja,  care se întoarce către casă. Dar un copil de trei ani, cum poate fi educat să nu se teamă de un animal care își arată colții, scuipă bale, latră, hărcătește, are priviri ucigașe și este de câteva ori mai mare decât el?  

Aseară, după ora 23.00, Poliția suceveană a fost anunțată prin 112, cu privire la faptul că o persoană a fost mușcată de un câine pe un drum comunal de pe raza localității Ciprian Porumbescu. În acea seară în jurul orei 23:00, o femeie  de 46 de ani, localnică, se deplasa pe un drum comunal  din localitate . În dreptul unei case au fost atacate  de un câine  aparținând  proprietarului locuinței, un bărbat  de 38 de ani, din localitate.

La fața locului s-a prezentat un echipaj al ambulanței care a acordat îngrijiri medicale femeii atacate,  aceasta fiind diagnosticată cu plaga mușcată, fiind transportată la unitatea spitalicească în vederea unei examinări medicale mai amănunțite.

 În cauză se efectuează cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de „neluarea de către proprietar a măsurilor de prevenire a atacului canin”, faptă prev. și ped. de art. 12 din OUG. 55/2002, raportat la art. 193 alin. 1 din Cod Penal.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *