Evenimente

Ciocnire între două mașini la Putna, un vicovean cu alcoolemie de 1,21 a intrat cu mașina într-un autoturism care circula regulamentar

În după amiaza zilei de ieri, 4 octombrie a.c., la ora 17:32, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin intermediul numărului de urgențe 112, cu privire la faptul că în comuna Putna a avut loc o tamponare, iar șoferul care a provocat-o este băut.

Cu ocazia deplasării la fața locului, respectiv pe D.N. 2 H. de pe raza comunei Putna, a fost identificat apelantul, ocazie cu care a declarat faptul că în timp ce se deplasa regulamentar la volanul autoturismului marca WV Passat dinspre centrul comunei către Mănăstirea Putna, de pe o stradă lăturalnică a efectuat virajul pentru a pătrunde pe D.N. 2 H autoturismul marca Audi A4, condus de către o persoană de sex masculin. În momentul efectuării virajului, conducătorul autoturismul marca Audi A4, a pătruns pe contrasens, lovind autoturismul marca WV Passat, provocând distrugeri la mașină.

Lângă autoturismul marca Audi A4 de poliția a identificat un bărbat de 47 ani din oraș Vicovu de Sus. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Compartimentului Rutier Rădăuți, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere acest aspect, a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a procedat și la testarea celuilalt conducător auto, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul  săvârșirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *