Circulația feroviară pe ruta Suceava – Putna blocată. Un tren de marfă a deraiat pe podul CFR de la Dornești. CFR asigură transbordare auto între stațiile CF Dornești și Putna

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că traficul feroviar este închis la această oră între stațiile Dornești și Putna, după ce, în cursul acestei după-amiezi, locomotiva și 4 vagoane ale unui tren aparținând operatorului SNTF Marfă (care avea în compunere 25 de vagoane și transporta pal) au deraiat, la ieșirea de pe podul CFR de peste apa Sucevei de la Dornești.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții CFR SA care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipa de specialiști care va acționa pentru ridicarea și repunerea pe șină a locomotivei și a vagoanelor deraiate cu o macara de mare tonaj, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în cel mai scurt timp și în condiții de siguranță.

Reprezentanții CFR precizează că până la redeschiderea circulației feroviare pe distanța afectată de deraiere, Dornești – Putna (și retur), CFR SA va asigura transbordarea auto pentru călători.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Cauzele exacte ale producerii acestui incident vor fi stabilite de comisia constituită din personal feroviar de specialitate.

Foto: facebook Calea Ferată Dornești-Putna, Valentin Stoica. Foto reprezentativă: Dan Cârdei

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *