Mopan Suceava
Actualitate

Circulația rutieră interzisă în județele Botoșani și Iași, cel puțin în această noapte, măsură decisă de Ministerul de Interne

Ministerul Afacerilor interne a anunțat în urmă cu câteva minute că, în contextul avertizării meteorologice Cod Roșu emisă de ANM, vizând viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani si Iași, valabilă până în această noapte, ora 04.00, SE VA ÎNCHIDE circulația pentru toate categoriile de autovehicule, începând cu ora 21.30, în județele Botoșani și Iași, ca măsură de siguranță pentru protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum în propriile autovehicule.

Măsura se aplică și mijloacelor de transport persoane, astfel că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.

În județul Suceava, la  acest moment situația drumurilor județene din administrarea DJDP Suceava cu circulația îngreunată din cauza condițiilor meteo nefavorabile (căderi masive de zăpadă însoțite de viscol) este următoarea :
– DJ 209 C Moara-Frumoasa-Liteni- Lucăceşti – Berchişeşti (DN2E);
– DJ 290 DN 29 – Salcea – Vereşti – Fântânele – Roşcani (DJ 208C);
– DJ 208 B Udeşti (DJ 208A) – Vereşti (DJ 290) – Dumbrăveni (DN29) – Siminicea
– DJ 208 E – tronson Manolea – Forăşti
– DJ 209 H – tronson Baia
– DJ 291 A Zvoriştea – Grămeşti – Siret – Muşeniţa – Frătăuţii Noi
Există tronsoane de drum cu porțiuni pe care stratul de zăpadă atinge 1,00-1,50 m.
Pe celelalte drumuri județene, carosabilul se prezintă umed cu sectoare de zăpadă frământată în strat de 1-10 cm.
Drumurile cu circulația îngreunată sunt afectate de suluri de zăpadă formate pe carosabil pe fondul ninsorilor viscolite.
Pe drumurile județene se intervine cu un număr de 25 utilaje dotate cu lamă și răspânditor. Pe lângă aceste utilaje se acționează și cu o serie de utilajele aparținând autorităților locale, tranzitate de drumurile județene.
DJDP Suceava asigură prin Comandamentul de iarnă instituit coordonarea tuturor utilajelor și prioritizarea intervențiilor funcție de problemele semnalate din trafic, în vederea menținerii circulației deschise în condiții de vreme severă.
Pe acest fond recomandăm conducătorilor auto să evite pe cât posibil deplasările neesențiale, în condițiile în care meteorologii au prelungit atenționarea de cod portocaliu de ninsoare și viscol până în data de 06.04.2023.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *