Mopan Suceava
Actualitate

Clădirea administrativă a unei fabrici de mobilă din Dumbrăvița – Vadu Moldovei a fost mistuită de flăcările pornite de la coșul de fum

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) Vadu Moldovei, Bogdănești și Cornu Luncii, au intervenit astă noapte, înainte de ora 1.00 cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o clădire administrativă a unui agent economic cu profil producere de mobilier, din satul Dumbrăvița, comuna Vadu Moldovei.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul construcției, cu pericol de propagare la o casă de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:30. Au ars astereala din lemn și acoperișul din azbociment pe o suprafață totală de aproximativ 350 de metri pătrați. Au mai ars obiecte de mobilier, diverse utilaje și alte bunuri materiale. S-au degradat pereții construcției, tavane, pardoseală și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite din coșul de fum necurățat. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul clădirii administrative și o casă de locuit aflată în imediata apropiere, la doar 5 metri distanță, cu bunurile aferente.

 

Măsuri preventive la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

  • Este obligatoriu, periodic, să se efectueze verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum;
  • Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;
  • În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro  și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *