Clădirea Casei Corpului Didactic de pe dâmbul de lângă centura Sucevei ar putea fi reamenajată ca centru de excelență pentru elevii olimpici, spune ministru Educației, Ecaterina Andronescu

Ministrul Educației Naționale Ecaterina Andronescu a anunțat în premieră, la Suceava, într-o conferință de presă organizată la sediul PSD că există premise ca clădirea în construcție a viitoarei Case a Corpului Didactic ridicată pe un dâmb din apropierea șoselei de centură a Sucevei, să își schimbe destinația, urmând să devină un centru de excelență pentru pregătirea elevilor olimpici.

”Personal nu cred că amplasamentul noii clădiri se pretează pentru a deveni Casa Corpului Didactic dar poate fi o soluție pentru un centru de excelență unde să se pregătească loturile care să se pregătească pentru concursurile naționale și internaționale”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu.

Aceasta nu este singura problemă de investiții în patrimoniul Ministerului Educației în județul Suceava, Ecaterina Andronescu arătând că  ”una dintre problemele cu care se confruntă IȘJ, ridicată de domnul inspector general o constituie clădirea în construcție a Casei Corpului Didactic. Se face o reevaluare a proiectului, vom încerca să alocăm, nu știu dacă toată suma. Proiectul este început de mult, trebuie să vedem ce a mai rămas din vechiul proiect. Nu cred că vom putea acoperi toată suma anul acesta. Am avut o discuție cu ministrul Tineretului și Sportului și pentru că IȘJ Suceava are nevoie de spații suplimentare, încercăm, printr-o hotărâre de guvern să transferăm în totalitate clădirea care în parte aparține Ministerului Tineretului și Sporturilor, Inspectoratului Școlar”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.