Administratie

Clădirea Domeniului Public și cea a Cantinei de ajutor social vor fi renovate prin PNRR, anunță viceprimarul Lucian Harșovschi

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi a anunțat că a semnat alte două contracte pe P.N.R.R.

Acestea vizează Creșterea eficienței energetice la clădirea Domeniului Public și la clădirea Cantinei de ajutor social.  Contractele au fost semnate astăzi la sediul Direcției Generale de Implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență:

”Creșterea eficienței energetice la nivelul clădirii principale a Domeniului Public și la nivelul clădirii cantinei de ajutor social, asta vom realiza prin contractele semnate astăzi la sediul Direcției Generale de Implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență.

Proiectele vin în completarea celor șapte contracte semnate deja pe Componenta 5 – Valul Renovării, runda I.

Valoarea contractelor este de 2.250.531,44 lei cu TVA, iar valoarea tuturor proiectelor semnate până în prezent este de 106.206.936 lei cu TVA.

M-am interesat și de stadiul celorlalte proiecte depuse și vestea bună este că, tot pe C5, alte două contracte au fost aprobate.

Cei 143 de suceveni care locuiesc în blocul P de pe Bd. 1 Mai, nr.2, cel vizavi de primărie, (blocul lamă), vor beneficia, cu costuri zero, de renovarea energetică a acestuia, de unde, cu siguranță vor dispărea afișele cu “Atenție, cade tencuiala!”.

Cel de al doilea proiect vine în sprijinul elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, prin creșterea eficienței energetice a colegiului.

Creșterea eficienței energetice a clădirilor se realizează prin lucrări precum: izolare termică pentru fațade, termo-hidroizolare acoperișuri, soluții de ventilare naturală, modernizarea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate și înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, scopul fiind cel de a reduce consumurile energetice din surse convenţionale.

Pe Componenta 10 – Fondul Local, urmează a fi semnat și proiectul “Sistem de transport public ecologic metropolitan – etapa I” – valoare acestuia este de 114.483.148,06 lei cu TVA, prin care cumpărăm 50 de autobuze electrice”, este mesajul transmis de viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *