CLĂDIRILE ȘCOLII GIMNAZIALE SPECIALE ,,SF. STELIAN” RĂDĂUȚI VOR FI REABILITATE PRIN PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL. ASTĂZI LA CJ SUCEAVA S-A SEMNAT CONTRACTUL DE FINANŢARE ÎN VALOARE DE 190.000 EURO

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur şi reprezentantul ADR Nord-Est directorul general Vasile Asandei au semnat astăzi, la Consiliul Judeţean Suceava, contractul de finanțare în valoare totală de 849.383 lei (aprox. 190.000 euro) prin care se vor reabilita cele două clădiri ale Școlii Gimnaziale Speciale ,,Sf. Stelian” Rădăuți, cu 98% valoare de finanțare nerambursabilă.
Proiectul finanțat se încadrează în aria Priorității de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din resurse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor. din cadrul Axei prioritare 3 -Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.
Prin proiect se urmărește reabilitarea energetica a celor 2 clădiri, astfel încât să se obțină o scădere a consumului anual de energie, precum și o reducere a gazelor cu efect de seră.
„Este o veste bună pentru elevii de la aceasta școală, pentru profesori și părinți, acum în preajma începerii anului școlar” a spus Gheorghe Flutur.
La Școala Gimnazială Specială ,,Sf. Stelian” Rădăuți, instituție aflată în subordinea CJ Suceava, învață peste 150 de elevi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *