Clasamentul național al îmbolnăvirilor cu COVID -19, de la o zi la alta. Suceava pe locul 13

Nu știm dacă demersul inițiat de cotidianul online Suceava smartpress este ori va fi convingător. Cifrele pe care le prezentăm zilnic privind evoluția cazurilor noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus sunt cele publicate oficial. Noi nu facem decât să le reașezăm, tabelat, pentru a fi mai lămuritoare atât pentru noi, cei care facem această statistică, cât și pentru cititorii care, ne închipuim, vor putea mai ușor să vadă unde este poziționat județul Suceava, de la o zi la alta, în nedoritul clasament al pandemiei.

Ieri, cu 12 cazuri noi, județul Suceava se afla pe locul 16 ca număr de îmbolnăviri de la o zi la alta. Astăzi, cu 18 cazuri noi, Suceava a urcat în acest top nefericit până pe locul 13. În întreaga țară, au fost raportate în ultimele 24 de ore 777 de cazuri noi de infectare.

Starea de alertă s-a prelungit pentru încă o lună, este tot mai greu pentru suceveni și români în general, să poată ieși din țară fără verificări prealabile ale stării lor de sănătate. Politicienii sunt în precampanie electorală, autoritățile fac ce pot, vara este în toiul ei!  

Publicația online  Suceava smartpress oferă și va oferi în zilele următoare,  un tablou corect și  oficializat prin cifrele zilnic prezentate,  reprezentând numărul de îmbolnăviri de COVID – 19  pentru fiecare județ în parte, pe baza datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Reamintim că aceasta (GCS)  este entitatea care deține monopolul asupra datelor oficiale despre fenomenul Coronavirus din România iar lucrătorii acestei structuri, pe parcursul celor patru luni de când s-a constituit, au avut prilejul și nu au ratat deloc oportunitățile de a ”intra cu oiștea în gard”, de ”a face rahatul praf”, de ”a da cu mucii în fasole” și câte multe alte variante gândite de înțelepții noștri străbuni pentru a descrie nepriceperea, moftul, prostia, fudulia, și câte alte atribute ale celor care văzându-se cocoțați pe o creangă, își închipuie că stăpânesc universul.

De aceea, toate aceste cifre tabelate  trebuie să fie privite nu cu rezervă, ci doar cu îngăduință pentru uvrierii de la GCS.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *