Clipe de cumpănă pentru o fetiță de două săptămâni din Vicovu de Jos, care s-a înecat cu laptele mamei, nemaiputând să respire. A fost salvată de ambulanțierii din Rădăuți

Marți seară, după ora 22.00,  Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin 112 de către o femeie din comuna Vicovu de Jos, cu privire la faptul că, un copil de două săptămâni nu respiră.

Femeia care a apelat la numărul de urgență, găsită acasă, a relatat fetița în vârstă de 2 săptămâni și 4 zile se află în interiorul locuinței împreună cu mama ei și nu prezintă semne vitale. La scurt timp, la fața locului a sosit un echipaj al ambulanței, care a acordat îngrijiri medicale micuței, ea recăpătându-și funcțiile vitale. A fost transportată împreună cu mămica la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate fiind diagnosticată cu „obstrucția căii aeriene superioare cu lapte matern”.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aseară pe la ora 22.00, că tânăra mămică o alăpta pe fetiță iar la un moment dat a observat că aceasta nu respiră și nu are nici o altă reacție. A început să sufle asupra minorei, însă aceasta nu reacționa pozitiv, motiv pentru care a solicitat la fața locului intervenția unui echipaj medical. Pe corpul bebelușului nu au fost identificate leziuni vizibile de violență.

În prezent minora se află sub supraveghere medicală la Spitalul Municipal Rădăuți.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *