Actualitate

Cod galben de caniculă în Suceava și în majoritatea județelor țării. Cod portocaliu în sudul României

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de caniculă pentru majoritatea județelor țării, inclusiv județul Suceava, valabil astăzi 20 august și mâine, 21 august.

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat. În intervalul menționat valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Totodată a fost emis și un cod portocaliul pentru județele din sudul țării, care vor fi lovite de un val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat pentru ziua de 21 august.

Zone afectate: județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București.

Luni în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *