Cod galben de furtună în județul Suceava, ca de altfel aproape în întreaga țară astăzi, între orele 12.00 și 23.00

Administrația Națională de Meteorologie a transmis în această dimineață o atenționare meteorologică Cod Galben de furtună în județul Suceava și în celelalte județe ale țării, cu excepția celor din Dobrogea. Codul Galben este valabil astăzi începând cu ora 12.00 și până  diseară la ora 23.00.

Fenomene vizate sunt manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.
Pentru perioada 17 iunie ora 10.00 – 19 iunie ora 23 ANM a transmis de altfel o informare meteorologică de instabilitate atmosferică. Aceasta va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.


Îndeosebi astăzi, 17 iunie, disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *