Cod galben de furtună în zona de munte a județului Suceava dar și în alte județe din țară. Instabilitate atmosferică până la sfârșitul săptămânii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat că de astăzi de la ora 11.00, până vineri, la ora 23.00, vor fi perioade de instabilitate atmosferică – averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în special în zonele de deal şi de munte, precum şi în sudul, centrul şi estul țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.

Meteorologii spun că instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârşitul săptămânii.

De asemenea, a fost emisă o atenţionare Cod galben pentru marţi, între orele 11.00 şi 21.00, inclusiv pentru zona de munte a a județului Suceava.

În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, Oltenia, vestul şi nordul Munteniei şi estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată – averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Judeţele sub Cod galben sunt: Suceava, Neamţ, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin.

Conform ANM, vor fi ploi și vijelii şi în restul Munteniei, precum şi în Dobrogea şi Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *