Cod galben de instabilitate atmosferică în județul Suceava până duminică seară

Administrația națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod galben și portocaliu pentru mai multe județe ale țării, județul Suceava fiind inclus în avertizare de cod galben

Pentru codul galben, care vizează și județul nostru, intervalul de valabilitate este 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în vestul, sud-vestul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Codul portocaliu este emis pentru același interval de valabilitate: 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00.

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate. În Oltenia, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Carpaților Meridionali, 70…90 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *